Om Bookworm’s Closet

Velkommen til Bookworm’s Closet! Her finder du struktureret rod, der mest handler om bøger. Men vintage-tøj og og mit afkom har det med at snige sig med ind i snakken.

Jeg elsker at anbefale bøger til andre
Kan du ikke anbefale mig en god bog?” er en sætning jeg hører tit. Og jeg forstår godt, at folk spørger mig – jeg læser jo en del bøger. Men hvor er det dog et svært spørgsmål at svare på! Det er som om jo flere bøger jeg læser, jo sværere bliver det at anbefale bøger til andre. Jeg plejer at spørge dem, hvad kan du godt lide at læse?. Som svar får jeg oftest: lidt af hvert … mest krimier … måske biografier … Så er det ekstra svært, for jeg læser ikke krimier og biografier. Derudover har jeg en bred smag, der bevæger sig fra børnebøger til ungdomslitteratur, og videre fra sci-fi og fantasy til litterære moderne værker og de gode gamle klassikere.

Få inspiration til din læsning
Men jeg elsker at inspirere og bidrage til folks læsning. At andre læser en bog fordi jeg har anbefalet den, er noget af det bedste jeg ved. Og hvis de tilmed elsker den, er min lykke gjort. Derfor har jeg et koncept her på bloggen, hvor jeg anbefaler bøger inden for et bestemt emne: fx 2. verdenskrig, ensomhed, eller bare bøger, der har fået mig til at grine. De er alle samlet her:

Bøger jeg anbefaler

Bookworm’s Closet er skræddersyet til dig
Til dagligt arbejder jeg med UX; dvs. design, formidling og brugeroplevelser. Jeg synes, at det er spændende at skræddersy sit indhold til den, der sidder på den anden side af skærmen. Jeg lavede på et tidspunkt en undersøgelse blandt jer, mine kære læsere, for netop at blive klogere på, hvordan jeres vaner er, når I læser bogblogs og hvilke præferencer I har. Resultaterne kan I se her:

Resultaterne: Hvem er du?

Jeg tænker meget over, hvordan jeg anmelder og anbefaler bøger. Min hensigt er, at man hurtigt skal kunne danne sig et indtryk af den bog jeg anmelder: hvad er de for en type bog, hvordan var læseoplevelsen, hvad handler den om, kunne hun lide den og vil jeg kunne lide den? Min undersøgelse viste, at mange skimmer tekster når de læser blogs. Derfor gør jeg meget ud af korte afsnit med overskrifter, så man let kan skimme og vurdere, om teksten er interessant nok til at læse. Med det i baghovedet skabte jeg med stor begejstring:

Den visuelle boganmeldelse

En sidegevinst er, at det gør det lettere for ordblinde at læse mine anmeldelser:

Men hvem er Bookworm?
Jeg hedder Gitte og bor på Nørrebro med min kæreste Mr. Boyfriend, vores datter Edith Olenska, og vores mærkelige kat, Nokia. Jeg er cand.mag. i engelsk, elsker at læse, strikke og klæde mig pænt på i vintage-tøj. Og så har jeg Nørrebros lækreste skosamling.

Jeg kan kontaktes på gittetofte @ gmail.com. Jeg modtager gerne anmeldereksemplar fra forlag, men helst ikke e-bøger. Eventuelle anmeldelser vil altid være hudløst ærlige.

Velkommen til og god læselyst 🙂

close

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.