‘4 3 2 1’ af Paul Auster

4 3 2 1 paul auster

Titel: 4 3 2 1
Forfatter: Paul Auster
Først udgivet: 2017
Antal sider: 866
Jeg vil anbefale bogen til: Alle, der har spekuleret over livets sjove tilfældigheder.
4 af 5 stjerner

I slutningen af 40’erne kommer Archie Ferguson til verden. Herfra følger vi fire versioner af hans liv. Vi følger ham gennem barndommen, teenageårene og starten af 20’erne. Den røde tråd gennem historierne er Archies glæde ved at skrive samt hans forhold til pigen Amy.

I store træk er ‘4 3 2 1’ en virkelig god og kreativ fortælling. Selvom det egentlig er fire historier, er det alligevel en sammenhængende historie: historien om Archie og de potentielle historier, der gemmer sig i ham. Jeg følte virkelig, at jeg lærte ham at kende på godt og ondt, og efter at have ramt slutningen med et brag savnede jeg ham. Det er svært med de der gribende murstensromaner: man bliver lidt afhængig.

Når det er sagt, er det ikke en perfekt roman. Den var på mange måder ret hverdagsagtig. Det kan være meget hyggeligt, men jeg gik til tider lidt død i at høre om baseball, tv-programmer og historiske beretninger. Jeg tog mig selv i af og til at tænke ‘hvorfor er det lige, at jeg skal høre om det her?’

‘4 3 2 1’ kan desuden være lidt svær at finde rundt i. Vi hopper frem og tilbage mellem de fire Archier, og jeg kom ind i mellem til at rode lidt rundt i det. Det gjorde det heller ikke nemmere, at jeg lyttede til bogen som lydbog – jeg havde ikke engang mulighed for at bladre lidt tilbage og se hvor jeg var. Det gav især problemer, hvis jeg var stoppet midt i et kapitel. Til gengæld er det på Audible Paul Auster selv, der læser romanen op, hvilket var en skøn oplevelse.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

6 thoughts on “‘4 3 2 1’ af Paul Auster

 1. Jeg synes også det er et ganske sjovt koncept, men måtte give op. Netop fordi det blev, som du skriver for hverdagsagtigt. Måske jeg får lyst til at tage fat i bogen igen på et andet tidspunkt, men lige nu synes jeg ikke jeg gider bruge tid på den 🙂

 2. Jeg bliver nødt til at kommentere på din bogreol.
  Det ser vanvittigt godt ud med de fsrvesorterede bøger!

 3. Jeg er så splittet, og jeg skal læse den bog! Jeg elskede Austers New York Trilogi, til trods for at den er alt, hvad jeg normalt hader i litteratur, så det taler helt klart for, men min succesrate med de mestore populære murstensromaner er mildest talt begrænset, så det er kritisk… Men det lyder altså som et vildt cool koncept!

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Måske du skulle prøve lydbogen senere? Jeg ville også have haft svært ved at ‘læse’ den hele vejen igennem …

 5. Hvis jeg var dig, ville jeg kaste mig over noget andet af Auster – fx The Book of Illusions eller Leviathan.

 6. Tak Anja! Man kan ikke se det så tydeligt, men der er faktisk også matchende sko som bogstøtter 😉

Comments are closed.