Anmeldelse: Anne Franks Dagbog – graphic novel

Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof

Titel: Anne Franks Dagbog – graphic novel
Forfatter: Anne Frank – illustreret af: David Polonsky
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof

Jeg har for nylig genlæst Anne Franks Dagbog med min real life bogklub. Det er en af de mest hjerteskærende og vigtige fortællinger, der ikke kræver ikke den store introduktion. Og nu er den kommet som grafisk dagbog.

Jeg blev ovenud begejstret da jeg så nyheden, og jeg blev bestemt ikke skuffet da jeg sad med den grafiske dagbog i hænderne. Den er noget af det fineste jeg længe har set. Illustrationerne gør en stor forskel for fortællingen. Selvom jeg synes, at den originale dagbog er overraskende god og velskrevet, bliver den lidt triviel i længden med mange opremsninger af hverdagsagtige ting. Her er den illustrerede udgave virkelig god, da et enkelt billede kan sige lige så meget som flere siders opremsning.

Generelt er illustrationerne flotte og stemningsfulde: hjerteskærende, uhyggelige, smukke men også grå og triste når det er nødvendigt. Et sted, hvor jeg synes, at illustrationerne fungerer særlig godt, er de steder, hvor Anne Frank drømmer om sin fremtid, og hvor hendes håb og ambitioner visualiseres. Et er at læse om hendes forestillinger, noget andet er at se dem afbilledet og samtidig vide, at det aldrig vil ske.

Jeg vil anbefale Anne Franks grafiske dagbog til alle, der har den mindste interesse for 2. verdenskrig. Desuden tror jeg, at den er særdeles velegnet til de helt unge læsere, der måske stifter bekendtskab med Anne Frank og 2. Verdenskrig for første gang.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.