Anmeldelse: Finale

Sko: fra Irregular Choice

Titel: Finale (Caraval #3)
Forfatter: Stephanie Garber
Sådan blev bogen min: jeg har selv købt den.

He might have been a liar and a villain, but he made both things look very good.

Mine forventninger var tårnhøje. I sin tid rømte jeg mig ind i seriens første roman, Caraval, og elskede dens stemning og maleriske beskrivelser. Da jeg nåede til 2’eren, Legendary, blev jeg bekymret: kan den leve op til sin forgænger? Men det med den svære 2’er blev gjort til skamme: 2’eren var endnu bedre end 1’eren. Så jeg var rolig da jeg endelig sad med 3’eren, Finale, i hænderne; Stephanie Garber kan jo dét dér.

Men nej. Det var bare helt forkert. Rodet. Og fjollet. Sikke en skuffelse.

Den starter egentlig meget godt; sproget tryllede mig hurtigt ind i Caravals drømmende univers, men magien blussede desværre langsomt ud. Plottet manglede struktur og stak i alle retninger. Vi manglede spillet i 3’eren, som bar konceptet i 1’eren og 2’eren. Det var det, der bandt de magiske hændelser og beskrivelser sammen og skabte en rød tråd mellem twists og drømme. I stedet væltede karaktererne rundt og blev styret af pludselige indskud og bizarre planer.

Også karaktererne haltede i forhold til de to forgængere: Scarlett var decideret irriterende og usympatisk i starten, og vi manglede en god skurk vi kunne beundre i hemmelighed. Også sproget mistede sin glans som ellers har været kendetegnet ved denne serie. Den sidste halvdel var decideret kedelig, men den endelige slutning OK.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.