Anmeldelse: Minder om fremtiden

Titel: Minder om fremtiden
Forfatter: Siri Hustvedt
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

En ung kvinde flytter til New York. Hun lever på grænsen til fattigdom, hænger ud på biblioteker, skriver i sin dagbog og lytter til sin sære nabo gennem de tynde vægge. Fyrre år efter læser hun sin dagbog.

Minder om fremtiden er mere et vellykket og interessant eksperiment end det er en gribende fortælling. Her bliver leget med forskellige genrer, filosoferet over hukommelse og langet ud efter memoirs. Fx hedder hovedpersonen S.H. som man fejlagtigt kan tolke som at være Siri Hustvedt – især fordi højdepunkterne i fortællingen er lig hendes eget liv. Men det er ikke et memoir eller autofiktion – det er ren fiktion. Og S.H. kan også stå for Standard Hero. Eller Sherlock Holmes.

Det er ret interessant og sjovt fundet på. Jeg er glad for at have læst bogen og har bestemt taget nogle ting med mig. Men jeg blev aldrig grebet af den – selvom Siri Hustvedt er en af mine yndlings forfattere.

Jeg føler mig meget splittet og det er svært for mig at skrive denne anmeldelse. Der var bidder af romanen som jeg var meget begejstret for, som fik mig til at tænke over nogle ting og gå et væld af følelser igennem. Men der var også lange passager, der for mig var komplet uinteressante og ofte desværre kedelige.

Minder om fremtiden kræver en del af sin læser, og jeg tror, at den er mest for Siri Hustvedts hardcore fans.

Jeg fik forresten æren af at høre Siri Hustvedst fortælle om romanen i et interview på Den sorte diamant #fangirlmoment

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.