Anmeldelse: Mindre end en kilometer væk

En flot samling af noveller, der rammer som små pile i hjertet. Av.

Titel: Mindre end en kilometer væk
Forfatter: Sarah Engell
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

Mindre end en kilometer væk er en samling af realistiske noveller. Genren er YA, men kan og bør læses af alle aldersgrupper. Novellerne er komplekse og dybe, selvom de er skrevet i et simpelt sprog uden de store forklaringer.

Normalt er jeg ikke så meget til noveller, men efter at have hørt Sarah Engell læse højt af samlingen til Bogforum, var jeg så grebet, at jeg måtte læse den asap. Heldigvis var min vindrikkende bogklub friske på at læse den sammen med mig.

Vi var alle helt vilde med novellerne, og jeg tror at vi alle fældede mindst én tåre undervejs. Det er nemlig historier, der gør ondt. Vi kommer rundt om ensomhed, psykiske lidelser, tragedier, svigt og mennesker på flugt. Min personlige favorit er ‘Det vi har mistet’, der handler om flygtninge om bord på en båd. Jeg får kuldegysninger og brændende øjne bare jeg tænker på den.

Det er sådan, vi genkender hinanden. Ikke på vores navne, men på, hvem vi har mistet.

Skjorte: Deco Lux Top fra Miss Patina

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “Anmeldelse: Mindre end en kilometer væk

  1. Det er i hvert fald svært at læse disse noveller uden at blive følelsesmæssigt påvirket. Go for it!

    PS: noveller er heller ikke normalt min favorit – de er bare for korte!

Comments are closed.