Anmeldelse: Udslettelse

Titel: Udslettelse
Forfatter: Jeff VanderMeer
Sådan blev bogen min: jeg har købt den

I område X råder naturen og ingen vender tilbage derfra i samme tilstand som de ankom. En biolog er sammen med tre andre kvinder sendt ud på den tolvte ekspedition til område X. De ser nogle mystiske ting og langsomt ændres deres adfærd …

Udslettelse er en fascinerende, syret, hjernetvistende og unik læseoplevelse. Desværre fungerer romanen bedre som koncept end som reelt værk. Flere gange under læsningen tog jeg mig selv i at tænke “Det her burde være vildt spændende og interessant”. Det var det bare ikke. På trods af potentialet, var historien nærmest kedelig og jeg mistede fokus flere gange undervejs. Selvom bogen er ganske kort (omkring 200 sider), var jeg alligevel næsten en uge om at læse den.

Det der fungerede bedst i romanen, var de flashbacks vi får til vores hovedpersons liv før operationen til område X: hvad får hende til at vælge at tage afsted på denne vanvittige mission? Og hvad skete der egentlig med de tidligere deltagere?

Udslettelse er først bog i en serie – nok ikke en serie jeg kommer til at læse videre i …

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.