Anmeldelse: Urmageren i Filigree Street

Titel: Urmageren i Filigree Street
Forfatter: Natasha Pulley
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Forlaget Alhambra

Vi befinder os i det Viktorianske London, hvor telegrafisten Thaniel en dag finder et smukt guldur på sit værelse. Det samme ur redder senere hans liv fra en eksplosion. Thaniel opsøger urets skaber: den mystiske og ensomme, Keita Mori, som han indleder et venskab til. Mysteriet om uret, Keita og eksplosioner i London vender Thaniels ellers ordinære liv på hovedet. Og det bliver ikke bedre da den fysikstuderende Grace fanger interesse for sagen.

Urmageren i Filigree Street var sådan en bog som jeg kunne lide fra første side. Bogen emmer af stemning med sit maleriske og farverige sprog. Jeg kunne med det samme mærke, at det her var en bog, der skulle nydes langsomt og forsigtigt.

Jeg nød at befinde mig i bogens univers med de finurlige karakterer, mekaniske blæksprutter (for real!), duftende te og tikkende urer. Det var en helt speciel og unik læseoplevelse som jeg ikke kan forstå, at jeg var så længe om at komme i gang med.

På trods af, at jeg med vilje læste bogen dvælende langsomt, havde jeg stadig af og til problemer med at finde hoved og hale i mysteriet, der eller så fint bandt videnskab og overtro sammen. Jeg missede simpelthen en pointe hist og her. Men det betød ikke det store, for jeg elskede karaktererne og sproget. Og så er bogen virkelig pæn!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.