Bookworm’s Bookclub anmelder: Dukkeværkstedet

Sponsoreret af Lindhardt og Ringhof

Titel: Dukkeværkstedet
Forfatter: Elizabeth Macneal
Sponsoreret: Lindhardt og Ringhof har været så søde at sponsorere mit anmeldereksemplar og et eksemplar til give away i bogklubben

Dukkeværkstedet foregår i Jack the Rippers London, hvor den fattige Iris drømmer sig væk fra sin families klaustrofobiske bånd og hen imod en verden med kunst og frihed. En dag møder hun den særprægede Silas, hvis besættelse af hende får voldsomme konsekvenser for dem begge.

Umiddelbart er det ikke en bog jeg selv ville have valgt, men jeg er indtil videre behageligt overrasket – og det er jo det gode ved en bogklub, hvor man ikke selv suverænt vælger sit læsestof☺️
– medlem i bogklubben

Der er en drømmende stemning over Dukkeværkstedet som er både smuk og dyster. Jeg personligt var meget grebet af atmosfæren og de ejendommelige karakterer. Men Dukkeværkstedet er også en sproglig oplevelse med mange finurlige ord man ikke er vant til at høre. Det behagede mig desuden, at romanen overladte meget til fantasien; dele af plottet blev hintet i stedet for skåret ud i pap. Det var forfriskende.

Romanen jonglerer fornemt med emner som kunst og personlig frihed, og fokuserer især på spørgsmålet om det polerede glansbillede og forestillingen om andre mennesker vs de hardcore realiteter – både i kunst og kærlighed. Det var flot udført.

Bogklubben tog imod bogen, selvom den var langt fra de flestes comfort zone. Dog var der meget blandede meninger om den – jeg tror faktisk ikke, at vi har set så blandede meninger om en bog siden vi læste Oplyst. Flere var betagede som jeg, men nogle var dog fuldstændigt uberørte af den.

Sådan har vi anmeldt den:

Jeg blev meget mere grebet af bogen og historien end jeg egentlig havde forventet – og den dukker stadig op i mine tanker indimellem, og det er meget sjældent det sker. Jeg kunne særligt godt lide beskrivelsen af forholdet mellem søstrene
– medlem i bogklubben

Jeg synes det var et ret fint beskrevet miljø bogen foregik i og derfor sniger den sig op på 2 ⭐️. Historien og bogen som helhed greb mig simpelthen aldrig og jeg syntes, at karaktererne var ret uinteressante. Desværre- jeg havde ellers glædet mig rigtigt meget til den?
– medlem i bogklubben

Se desuden anmeldelse fra Livet i Dukkehuset og Buchs Books – begge medlemmer af bogklubben.


Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 110 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores facebook-gruppe og på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.