Bookworm’s Bookclub anmelder: Fuglene

Min anmeldelse – se bogklubbens fælles anmeldelse længere nede

Titel: Fuglene / The birds
Forfatter: Daphne du Maurier (forfatter til Rebecca)
Sponsoreret: Give away i bogklubben er sponsoreret af plusbog (jeg har købt mit eget eksemplar)

En efterårsdag vender vejret pludseligt og fuglene begynder at ændre adfærd. I flok angriber de mennesker og slår gerne sig selv ihjel i kampen. Folk peger på den pludselige frost som forklaring, men noget hænger ikke helt sammen. Hvorfor angriber fuglene kun mennesker?

Fuglene er en novelle med afdæmpet uhygge, der langsomt sniger sig ind under huden på dig for så pludselig at angribe. Det er længe siden, at vi i bogklubben har været så enige og glade for en bog. Især slutningen vakte stor begejstring og overraskelse.

Novellen formår på ganske få sider og med elegant symbolik at bevæge sig rundt i emner som krig og menneskehedens arrogance; næsten ingen tager fuglenes angreb alvorligt og forventer skråsikkert at de snart ophører. Denne tankegang er selvudslettende på samme måde som det er katastrofalt fx at bagatellisere diktatorer. Som en i bogklubben påpeger:

Fuglene er en virkelig god og spooky læseoplevelse som de fleste vil kunne få noget ud af: om du så vil dykke ned i krigsreferencer, menneskets arrogance og dumhed eller ‘blot’ skræmmes af nogle creepy fugle er helt op til dig. Den er god ligegyldig hvordan du vender og drejer den.

Se her, hvordan vi anmeldte den i bogklubben:

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.