Bookworm’s Bookclub anmelder: Max, Mischa & Tet-offensiven

Sponsoreret
Give away i bogklubben er sponsoreret af
Plusbog
Mit anmeldereksemplar er sponsoreret af
Politikens Forlag

Hen over sommeren udfordrede jeg min bogklub: vi skulle læse den lange og anmelderroste murstensroman Max, Mischa & Tet-offensiven af Johan Harstad på intet mindre end 1.072 sider.

Kort fortalt handler romanen om Max, der som barn flytter med sin familie fra Norge til USA. Vi følger ham gennem livet, hvor store temaer bliver vendt: kunst, kærlighed, venskab, og det at føle sig hjemme.

Nogle få stod af, da denne mursten blev annonceret, og enkelte indså, at bogen ikke var noget for dem. Men flertallet var virkelig begejstrede og dybt imponerede:

Jeg elskede den fra ende til anden og den får derfor top karakter fra mig⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jeg synes den var vanvittigt velskrevet og jeg var vild med hans ofte lidt kringlede måde at skrive på bla. de ofte utroligt lange sætninger? Og så synes jeg det var en fantastisk samfunds- og person skildring som kom omkring nogle spændende tematikker. Jeg elskede alle karaktererne med hud og hår- både deres gode, men også deres dårlige sider- de var hele mennesker og fremstod derfor også utroligt troværdige og “realistiske”, hvis man kan sige det.

– Medlem i bogklubben

Max, Mischa & Tet-offensiven er en sproglig oplevelse. Der er sætninger, der kan strække sig over en hel side, spøjse detaljer, der kan stikke af på 10 sider for så at vende tilbage til historien. Normalt ville den slags irritere mig personligt, men her gav det bare mening. Og det er noget af, der bagefter fremstår som det fede ved bogen.

Jeg var meget vild med hans sprog og lange afsnit, hvor han trækker ting ud væsentlig længere end nødvendigt. Fx hans beskrivelse på side 922 af aftensmåltidernes hierarkiske system. Sproget er tit ikke bare smukt men også sjovt med gode og stærke billeder.
– Medlem i bogklubben

Som nævnt er bogen meget lang, hvilket kan virke intimiderende. For mig personligt tog det også lidt tid at blive grebet af den (ca. 100 sider), men pludselig var jeg fuldstændig hooked. Og da jeg nærmede mig slutningen gik jeg lidt i panik; den måtte bare ikke slutte. Og da jeg vendte den sidste side, havde jeg det som om jeg havde mistet en nær ven. Og det var jeg ikke alene om:

Jeg har det indtil videre som om denne her bog er en kær ven, man bare bliver tættere og tættere med og lærer bedre og bedre at kende.
– Medlem af bogklubben

Jeg tror, at Max, Mischa & Tet-offensiven har været en af bogklubbens bedste fælleslæsninger. Vi var 6 medlemmer, der nåede at blive færdige til tiden og dermed kunne give den stjerner, og vi var alle meget begejstrede og imponerede. Som I kan se her:

Ville så gerne give den 5*, men den får 4 (nogle gange svinger jeg mig op på 4,5) fordi jeg elskede så meget af læseoplevelsen, så mange guldpassager, men den var simpelthen for lang. I min optik kunne der være skåret lange stykker ud, og det gjorde bogen lidt mere ujævn for mig.
– Medlem af bogklubben

Jeg endte med at give den fem for selvom den rigtig nok sagtens kunne være blevet skåret ned i længde, så nød jeg dens passager for meget. På en god dag vil jeg måske give 6.
– Medlem af bogklubben


Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 110 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores facebook-gruppe og på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.