Give-away og afsløring af sommerens fælleslæsning

Sponsoreret af Plusbog

Som nogle skarpe hoveder gættede ovre på Instagram, så skal vi læse murstenen Max, Mischa og Tet-offensiven som fælleslæsning i juni (og juli) måned. Da romanen er lidt af en mursten, læser vi den over to måneder.

Plusbog har endnu engang forkælet os og sponsorer en give away, så en af jer kære læsere kan vinde et eksemplar – se hvordan nederst i indlægget.

Om bogen (fra plusbog.dk):

Norske Max Hansen ligger søvnløs i det amerikanske midtvesten. Han er teaterinstruktør på turne tværs gennem USA. Måske er han faktisk blevet amerikaner. Han har ikke været hjemme i tyve år.

Han ville ønske, at han var blevet i den forstad til Stavanger, hvor han kommer fra. Hvor man måtte slås, til man ikke orkede mere, mens fædrene var ude på borreplatformene i Nordsøen, og hvor stilheden lagde sig tungt over husene, når de kom tilbage. Men ingen får helt, hvad de ønsker sig.

Den sommer Max fylder tretten, emigrerer han modfaldent til USA med sin familie. På Long Island tvinges han til at finde sin vej på gaden, at gøre kvarteret til sit eget, mens hans familie går i opløsning. Her møder han Mordecai og siden Mischa, en canadisk pige med en lovende karriere som kunstner foran sig.

Og så er der Ove, Max’ onkel, som nu hedder Owen og bor på Manhattans Upper West Side. Han forlod Oslo i tresserne for at blive jazzmusiker, men endte som Vietnam-soldat, tabt for sin familie. Max, Mischa & Tet-offensiven er en roman om dem, der har været i krig og dem, som demonstrerede imod den; om hyperrealisme i kunsten og piger, som ligner Shelley Duvall; om solen på Fire Island og et eftertragtet arbejdseksemplar af en roman om brugbarheden af vietnamesisk guerillateknik i hverdagen. Men frem for alt er det en roman om det spørgsmål, alle der er rejst hjemmefra har stillet sig selv:

Hvor længe kan man blive væk, før det er for sent at tage hjem?
Johan Harstad er en af Norges mest talentfulde unge forfattere. Han har flere romaner bag sig og har modtaget flere af Norges største litterære priser, heriblandt Brage-prisen og senest SULT-prisen i 2017, som gives til landets mest lovende yngre forfattere.

Du kan vinde Max, Mischa og Tet-offensiven
Hvis du gerne vil deltage i fælleslæsningen, kan du blive den heldige vinder af månedens give-away. Du skal blot skrive en kommentar til dette blogindlæg (senest den 10. maj), så deltager du i lodtrækningen.

Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 88 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores facebook-gruppe og på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

16 thoughts on “Give-away og afsløring af sommerens fælleslæsning

 1. Jeg vil meget gerne vinde den – er startet på den som lydbog men det er en bog jeg skal have i hånden og læse selv. ??❤️

 2. Jeg er gået i gang med den på lydbog og er allerede faldet helt pladask for Harstads fortællerstil. Jeg vil meget gerne eje den og læse det sidste i hånden.

 3. Jeg har allerede læst bogen (lånt fra biblioteket). En fantastisk bog, ikke en side for lang – og en jeg gerne vil vende tilbage til.

 4. Det bliver en god sommer – glæder mig meget til at læse Max, Mischa og Tet-offensiven!

 5. For at semicitere en kendt 90’er sang:

  “I like big BOOKS and I cannot lie
  You other readers can’t deny
  When a good book walks in with
  A good plot base
  And a big spine in your face
  You get sprung!”

  Murstensbøger er for mig noget af det bedste. Jeg har pudsigt nok set denne forside flere gange på biblioteket, men jeg har ikke skænket den en tanke før din opsummering. Men jeg kan huske bogen grundet pigens (Mischa) dragende blik.

  https://www.youtube.com/watch?v=X53ZSxkQ3Ho

 6. Jeg elsker murstensbøger og det ville være fantastisk at eje denne med den smukke forside ?

 7. Glæder mig vildt til at læse bogen – lyder som en rigtig god bog til at dykke ned i og som man er glad for er rigtig lang.

 8. Åh, den gad jeg virkelig godt læse og eje! Har hørt så godt om den 🙂

 9. Jeg elsker “tykke” bøger man kan fordybe sig i. Selvfølgelig vil jeg læse med som hver måned. Det ville være skønt at vinde bogen.

 10. Den vil jeg glæde mig til at læse. Må man tyvastarte:-)

 11. Så skulle sommerlæsningen da lige være sikret; sikken en mursten.

 12. Jeg har faktisk haft den hjemme fra biblioteket, men har ikke nået den pga. studier … Hen over sommeren kommer der mere ro på.

Comments are closed.