Mini-Bookworm anmelder: Glitter-bøgerne

Titel: Glitter flytter ind & Glitter får en ny ven
Forfatter: Amy Young
Målgruppe: Fra ca. 4 år
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Carlsen

En sjov og nuttet historie, der hurtigt er kommet på listen over mine yndlings børnebøger. Perfekt til alle, der elsker enhjørninger, cupcakes og humor.

Sofia bestiller en enhjørning på nettet og modtager i stedet en pruttende ged med horn i panden. Slet ikke det hun havde forestillet sig. Skuffet sender hun den retur. Men selvom Glitter ikke er som forventet, er han måske alligevel meget cool?

Det er officielt: jeg har fundet min nye yndlings børnebog! Glitter leverer humor og hjertevarme til både børn og voksne. Jeg elskede den første bogs morale om, at det man tror man ønsker ikke altid er det samme som det, der gør en lykkelig.

2’eren, Glitter får en ny ven, handler om, hvordan et trekløver kan gå galt, hvis man ikke er opmærksomme på hinanden, og hvordan det føles at være det tredje hjul. Men det bliver ikke fortalt moraliserende med løftede pegefingre: det fortælles med hysteriske anfald, trommer, dans og knus.

Illustrationerne er fine med humoristiske detaljer til den opmærksomme læser (se eksempel på billede nedenfor). Sproget er fint – jeg måtte dog tilføje lidt hist og her de første par gange jeg læste dem for Edith (version 3.5 – bøgerne er fra 4 år og op) for at være sikker på, at hun var med på, hvad der skete. Oversættelsen er desværre gået lidt hurtigt – pigen hedder Lucy i den originale udgave, og et enkelt sted i Glitter får en ny ven står der stadig Lucy i stedet for Sofia.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.