3 mini reviews: jule-edition

Var jeg den eneste, der trængte til juleferie? Vi slog med ét fra stresset hverdag til over-idyllisk juleferie med sneboldkamp, varm kakao, julebag og risengrød. Det havde da også været helt perfekt, hvis ikke Edith havde lagt ud med at være hysterisk over de mest mærkværdige ting. I dag blev hun fx vred på os, fordi der ikke var plads til den nye pony i hendes lomme. Hun var ikke modtagelig for at høre om First World Problems.

Nå, men jeg har også læst 3 julede bøger:

Da julen kom til Mumidalen af Alex Harid, Cecelia Davidsson og Filippa Widlund

En sød historie om julens værdier og traditioner.

Sådan har fået bogen: Anmeldereksemplar fra Bog & Ide

Plot: Mumierne bliver vækket midt i deres vinter-hi med meddelelsen om, at julen er på vej. Skrækslagne for denne jul, gør de alt hvad de kan for at forberede sig: de laver mad, pakker gaver ind og pynter et træ. Men hvor bliver julen af? Og hvorfor er den så farlig?

Det kunne jeg lide: Det er en hyggelig julet historie i mumiernes sære, filosofiske univers. Den er rar at læse højt for sit barn og hyggelig bare at kigge i – Edith får en masse ud af de søde små tegninger. Og så elskede jeg slutningen: den formår at fortælle om julens værdier og at vi skal være søde mod hinanden uden at være belærende.

Det var jeg knap så vild med: Ikke rigtig noget. Den er lige som den skal være.

Hvor julet er den: Den er meget julet! Der er de hyggeligste illustrationer med snelandskaber og juletræer. Juletraditionerne bliver gennemgået med små Mumi-twists, og selvom de er bange for Julen, ødelægger det ikke stemningen. Selv jule-stress har vi med på humoristisk vis.

Yndlings citat:

Hele Mumidalen var fuld af vådt vat! Det lå som et tæppe hen over bjerge og træer og floden og hele huset. Og det var koldt.
“Er det Julen?” spurgte Mumifar forbavset.

Julen varer længe af Francesca Hornak

En velskrevet roman om jul, familie og hemmeligheder

Sådan har fået bogen: Anmeldereksemplar fra Forlaget Alhambra

Plot: En familie er tvunget til at være isoleret over julen. Her begynder gamle stridigheder og hemmeligheder at trænge sig mere og mere på for til sidst at true med at eksplodere.

Det kunne jeg lide: Romanen var meget gribende og velskrevet. Karaktererne virkede ægte og tredimensionelle – hvilket man sjældent ser i julehistorier. Jeg var underholdt hele vejen igennem og havde lyst til, at den bare skulle fortsætte og fortsætte.

Det var jeg knap så vild med: Historien måtte godt have været mere julet.

Hvor julet er den: Selvom romanen foregår hen over julen og at man kan tjekke mange ting af fra min opskrift på den perfekte julehistorie, så gav den ikke den der varme og hyggelige julestemning som jeg synes en ægte julebog skal gøre. Jeg tror, at karakterernes problemer fyldte for meget til, at der var plads til ægte julestemning. Faktisk kunne historien ligeså godt have fundet sted ved en anden stor festlig lejlighed, hvor familien var tvunget sammen.

Yndlings citat:

Det føltes uhyrligt at bekymre sig om en voksen mands julesok, når hun for 48 timer siden havde forsøgt at trøste et barn, der netop var blevet forældreløst.

Snesøsteren af Maja Lunde

En fuldkommen vidunderlig julekalender med masser af julestemning. Men husk Kleenex …

Sådan har fået bogen: Anmeldereksemplar fra Forlaget

Plot: Julian elsker jul. Men i år glæder han sig ikke. Efter hans søsters død, har hans forældre været grå og triste. Og hans bedste ven opfører sig mærkeligt. Julian ved ikke, om det overhovedet bliver jul i år. Men så møder han den snakkesalige Hedvig, der elsker jul. Men Hedvig har en hemmelighed …

Det kunne jeg lide: Snesøsteren var et perfekt mix af julehygge, barnlig glæde og ubærlig tristhed. Illustrationerne var stemningsfulde og sproget fint. Bogen er delt ind i 24 kapitler som en julekalender, men kan sagtens læses i ét stræk, da den ikke er delt op i dage. Jeg læste den dog et kapitel om dagen, hvilket fungerede fint. Dog var det hårdt at dele den triste læsning op – der var 5 aftener i træk, hvor jeg tudbrølede til den. Det ville nok have været lidt rarere for mine øjne, hvis jeg havde fået det overstået på én aften.

Det var jeg knap så vild med: Den ligger lige og vipper på grænsen til følelsesporno: der blev smurt ekstra meget på med sorg.

Hvor julet er den: Den er virkelig julet! Der er sneboldkamp, sneman (eller rettere en snesøster), skøjter, varm kakao, en varm julestue, længsel efter sin familie, mindes de elskede afdøde – alt sammen illustreret af hyggelige illustrationer.

Yndlings citat:

Det ville være uretfærdigt, hvis badeværelset ikke blev pyntet, når nu spisestuen er blevet det. Så ville badeværelset måske blive ked af det!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

One thought on “3 mini reviews: jule-edition

  1. Jeg trængte godt nok også til juleferie! Glæder mig til de næste par dage, hvor der bliver lidt mere tid til at læse og slappe af 🙂

Comments are closed.