Opskriften på den perfekte julehistorie

  Normalt er jeg ikke til de søde og lette historier. Men i takt med, at lysene tændes i løbet af november, sker der noget med mig: jeg får en ustyrlig trang til at læse søde fortællinger, der fylder mig med varme og tryghed. Her er jeg vild med historier, der  foregår omkring juletid og har julede elementer som en central del af fortællingen.

Jeg drømmer nogle gange om selv at skrive en julehistorie. Jeg ved dog ikke, om jeg har talentet, og jeg ved, at jeg slet ikke har tiden. Men drømme kan man altid. I ægte “Those who can’t do, teach”-stil, har jeg her en liste med de ting jeg synes hører hjemme i en rigtig julehistorie for voksne læsere, som ikke nødvendigvis gider læse om nisser og magi:

 • Fra varmen ind i kulden:
  Personer, der har været længe i sneen for så endelig at komme ind i varmen igen, giver den der perfekte vinter/julestemning som man næsten kan føle på egen krop. Et perfekt eksempel på dette er den første historie i Let it Snow.
 • Varme drikke:
  Personerne skal indtage kakao eller bare varme drikke med kanel og andre krydderier. Helst så læseren næsten selv kan dufte det og mærke det varme krus mellem hænderne. Skal helst indtages ved åben ild eller med udsyn til snelandskab. Her mindes jeg især den skønne Winter Wonderland (som kan tjekke de fleste af på denne liste)
 • Sne:
  Den behøver jeg vist ikke forklare nærmere.
 • Et varmt og hyggeligt centrum:
  Det kan være et hjem, en butik eller en café. Bare det er noget, der samler personerne i historien. Et sted folk føler sig hjemme. Som fx i Julen varer længe.
 • Mad i overflod:
  Og gerne med beskrivelse af maden, duften og den, der har tilberedt maden specielt til et vilkårligt menneske.
 • Beskrivelse af julepynt:
  Ja, jeg kan godt lide at læse om julepynt. Især, hvis der er en historie bag.

Jeg fik slet ikke læst så mange julede bøger som jeg gerne ville denne jul. Jeg opdagede alt for sent, at jeg havde købt for få jule-bøger. Jeg undervurderede både mit eget behov og min læsehastighed. De få julede bøger jeg havde skaffet, skøjtede jeg igennem på rekordtid.

Jeg overvejer lidt at allerede nu planlægge min julelæsning til næste år: jeg kunne købe en lille stak nøje udvalgt julebøger, pakke dem ind, gøre alt hvad jeg kan for at glemme hvilke jeg købte, og så først åbne pakken til næste år, når den første julestemning viser sig.

Lyder det ikke tilpas fjollet? Og hyggeligt?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “Opskriften på den perfekte julehistorie

 1. Det lyder som en virkelig hyggelig idé! Det synes jeg du skal gøre, og så vil jeg overveje om jeg skal gøre det samme 🙂

Comments are closed.