3 mini-reviews: sorgfuld udviklingsroman, episk rum sci-fi & hjertevarm YA

Ud af Ensomheden af Benedict Wells
Sorgfuld udviklingsroman, 2016 – anmeldereksemplar

Plot:
3 søskende mister deres forældre i en ulykke og kommer på kostskole. Vi følger deres opvækst, sorger og længsler, med fokus på den eftertænksomme og ensomme Jules og hans forelskelse i en trist pige med rødt hår.

Det kunne jeg lide:
Jeg var fuldstændigt grebet af denne skønne roman. Den var fremragende skrevet og gav mig mange “ej, det er præcis sådan jeg har det”-oplevelser. Som når man pludselig støder på en beskrivelse af noget man selv har følt på egen krop, men aldrig har sat ord på. En følelse, en måde at se verden på. Det var desuden en meget rørende roman, der knuste mit hjerte og fik mig i den grad til at ugly-græde.

Det var jeg knap så vild med:
Jeg ved ikke, om der går lidt følelsesporno i den til sidst i romanen. Der er en hårfin grænse imellem at beskrive sorg realistisk og svælge i det. Jeg ved ikke hvilken grøft romanen falder i. Jeg faldt pladask for det (læs: stortudede), men var alliegvel lidt irriteret dagen efter.

Anbefaling:
Jeg kan klart anbefale denne roman, jeg elskede den og havde bare lyst til at blive i dens univers.


Morning Star af Pierce Brown
Episk rum sci-fi, Red Rising #3

Plot:
Det endelige opgør i den brillante rum sci-fi.

Det kunne jeg lide:
Det var en nervepirrende læseoplevelse og en virkelig god måde at lave ‘endeligt opgør på’. Ja, der var krig, men historien handlede om så mange andre ting også. Jeg elskede at følge Darrow i hans kamp og der var nogle virkelig gode dialoger og monologer i romanen. Så velskrevet og gennemført.

Det var jeg knap så vild med:
Jeg for dog lidt vild i romanen flere gange. De mange karakterer er simpelthen forvirrende. Især når man lytter til den som lydbog som jeg gjorde. Jeg tabte tråden nogle gange, hvilket var irriterende.

Anbefaling:
Jeg kan anbefale serien til alle sci-fi elskere.


Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertally
Hjertevarm YA, 2017 – anmeldereksemplar

Plot:
Den buttede pige har været hemmeligt forelsket 27 gange. Da hendes tvillingesøster får en kæreste, beslutter hun sig for at tage nogle flere chancer og risikere at blive afvist.

Det kunne jeg lide:
Jeg slugte denne historie på rekord-tid. Jeg elskede Mollys univers, hendes kreativitet, venner og familie. Jeg elskede romanens diversitet: Molly har fx to mødre og hendes søster har en pigekæreste. Jeg kunne rigtig godt lide at læse om Mollys usikkerhed, det der lå bag de hemmelige forelskelser; nemlig hvor onde folk kan være overfor overvægtige mennesker og de spor det kan sætte i sjælen. Romanen formåede at berøre disse dystre emner samtidig med, at det var en let feel-good historie.

Det var jeg knap så vild med:
Vi fik lige lovlig meget happy ending til sidst. Der blev tværet lidt for meget rundt i det rosenrøde – under de sidste 20 sider tænkte jeg ‘Stop nu. Stop. Nu.’ Det var ærgerligt, for det var ellers en skøn læseoplevelse.

Anbefaling:
Jeg vil anbefale den til alle, der leder efter lidt feel-good underholdning.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.