Anmeldelse: Alt det jeg aldrig fortalte dig

Titel: Alt det jeg aldrig fortalte dig
Forfatter: Celeste Ng
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Hr. Ferdinand

Teenageren Lydia bliver fundet druknet i en sø. Hun var den ældste og perfekte pige i søskendeflokken, og hendes død lammer familien. Var det selvmord? En ulykke? Eller et mord? Hvorfor gik hun ud midt om natten? Og hvorfor påstår hendes ‘veninder’, at de aldrig var venner med hende og ikke rigtig kendte hende? Hvem var Lydia egentlig? Og kendte nogen hende overhovedet?

Det her er en af de bedste bøger jeg længe har læst. Måske er den endnu bedre end Celeste Ngs monster populære Små påsatte brande. Jeg elskede stort set alt ved den. Den er en af de få bøger, der formår at sparke røv på så mange punkter:

Plot ✔️
Det er virkelig en spændende historie som jeg blev grebet af fra første side. Jeg var nysgerrig og interesseret hele vejen igennem – jeg havde ikke lyst til at lave andet end at læse videre de dage jeg var i gang med bogen.

Karakterer ✔️
Det var et interessant persongalleri og vi skifter synsvinkel mellem de forskellige familiemedlemmer og hører deres historie, hemmeligheder og opfattelse af Lydia og familien. Det var dybt fascinerende og jeg ville ønske, at historien fortsatte – jeg er i den grad blevet følelsesmæssigt investeret i karaktererne og vil så gerne vide mere om dem og om deres liv efterfølgende.

Svære og vigtige emner ✔️
Bogen giver indblik i, hvordan var at være af kinesisk afstamning i USA i 1970erne og opleve den form for fremmedgørelse, ensomhed og racisme det kan medføre. Samtidig skildrer romanen fremragende, hvordan støtte og ønsket om det bedste kan twistes til pres og fremmedgørelse. Det var virkelig flot fremført og bogen fik mig til at tænke over nogle ting i mit liv – især i forhold til min datter.

Jeg er slet ikke færdig med at tænke over bogen. Men jeg mangler ord. Indtil videre en af de bedste bøger jeg har læst i 2020!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.