3 mini-reviews: finurlig fortælling, klichéfyldt fantasy og tankevækkende roman

Alt eller Intet af Nicola Yoon

En finurlig fortælling jeg på det varmeste kan anbefale – anmeldereksemplar

Yndlings citat:

Jeg lover, at jeg kender mit eget hjerte. Det er en af de få ting, der ikke er helt nyt for mig.

Plot: 18-årige Maddy lever isoleret på sit værelse; hun lider af en sjælden sygdom, der gør, at hun ikke kan bevæge sig udenfor. Så flytter en familie ind i nabohuset og Maddy fascineres af deres sortklædte søn og Maddy begynder at længdes efter den verden, der kan slå hende ihjel.

Det kunne jeg lide: Jeg ELSKEDE denne bog. Den er noget af det fineste og mest finurlige jeg længe har læst. På trods af sit dystre tema, emmede bogen af sjove betragtninger og vidunderlige detaljer som fonetisk scrabble og glæden i at stå på hovedet. Jeg kan stærkt anbefale den!

Det var jeg knap så vild med: intet.


Red Queen af Victoria Aveyard

Klichéfuld fantasy. Kan ikke anbefales.

In the fairy tales, the poor girl smiles when she becomes a princess. Right now, I don’t know if I’ll ever smile again.

Plot: Samfundet er opdelt i ‘Reds’ (underklassen) og Silvers’ (overklassen). Vores heltinde er Red, men det viser sig at hun har evner, der svarer til Silver, og hun kommer derfor under vingerne hos sølv-tronen, hvor hun i al hemmelighed kæmper mod Silver, samtidig med,at hun går til Silver-baller og kysser Silver-prinser.

Det kunne jeg lide: Ikke så meget. Den var lidt spændende og havde potentiale i starten, men den døde fuldstændigt. Faktisk læste jeg den ikke helt færdigt; jeg kan simpelthen ikke slæbe mig igennem den sidste fjerdedel …

Det var jeg knap så vild med: Red Queen virkede som elementer fra andre fantasy-romaner klippet sammen til en ny bestseller:
En ‘Rød’ undercover som ‘Sølv’ minder lige lovligt meget om en anden ‘Rød’ der var undercover som ‘Guld’ i Red Rising. Alt, der foregik ved tronen mindede om The Selction. Hele samfundet mindede om Metal Town og kampene i arenaerne smagte af Hunger Games. Derudover var bogen dræbende kedelig, karaktererne utroværdige, dialogerne dårligt skrevet og fuldstændigt spild af tid.


Små Påsatte Brande af Celeste Ng

En ubeskriveligt god roman. Perfekt til dig, der er vild med ‘Big Little Lies’ – anmeldereksemplar

Reglerne fandtes af en grund: Hvis man fulgte dem, ville det gå én godt. Gjorde man det ikke, risikerede man at brænde det hele ned til grunden.

Plot: Shaker Heights er et perfekt lille samfund, hvor alt kan puttes ned i snorelige kasser og der er tydelig forskel på rigtig og forkert. Så kommer Mia Warren og hendes teenagedatter til byen, og pludselig er det hele ikke så sort-hvidt længere.

Det kunne jeg lide: Det her er en fantastisk bog. Jeg var grebet, imponeret og helt igennem fascineret af Celeste Ngs skriveteknik og talent for at fremstille personer. Jeg elskede dens problemstillinger og tænkte meget over dilemmaerne portrætteret i romanen.

Det var jeg knap så vild med: Jeg kan ikke sætte en finger på noget.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “3 mini-reviews: finurlig fortælling, klichéfyldt fantasy og tankevækkende roman

Comments are closed.