Anmeldelse: Anne Franks Dagbog

Kjole: Miss Patina
Sko: Lola Ramona

Titel: Anne Franks Dagbog
Forfatter: Anne Frank
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Bog & Idé

En hjerteskærende og vigtig bog.

Denne bog behøver næppe den store introduktion. Men lad os for en god ordens skyld beskrive bogen alligevel – for det er en historie, der ikke kan fortælles for mange gange: den jødiske pige, Anne, og hendes familie skjuler sig for nazisterne. Sammen med en anden familie lever de i skjul i nogle små lokaler i en kontorbygning. Anne fører dagbog undervejs, og det er denne dagbog vi læser.

Jeg læste den med min bogklub (altså ikke Bookworm’s Bookclub men den hvor vi mødes og drikker vin og taler om alle mulige ting). For nogle af os blev bogen læst for første gang, mens andre havde læst den før.

Selvom det for mit vedkommende var en genlæsning (jeg læste dagbogen som teenager), overraskede bogen mig og rørte mig på nye måder. Det overraskede mig hvor velskrevet dagbogen er, på trods af at Anne er teenager. Hun drømmer om at blive forfatter, og man kan tydelig mærke hendes talent. Jeg tror, at Anne Frank ville være blevet en god forfatter, hvis hun havde fået lov til at leve. Hendes evner til at observere og beskrive samt hendes selverkendelse og imponerende. Jeg ville have elsket at læse en roman af Anne Frank.

Mht. læseoplevelsen er det eneste minus, at bogen nogle gange bliver lidt langtrukken og ensformig med de mange beskrivelser af deres hverdag i skjul. Men deres hverdag var jo også langtrukken og ensformig, så det er ikke en kritik.

Blåbærtærten på billedet er forresten super lækker – se opskrift hos Maria Vestergaard. Jeg lavede den uden chokolade og den blev dejlig sommerfrisk og sød uden at være tung. Jeg lavede den sammen med Edith, som hjalp med at røre rundt, presse dej i formen, prikke huller i tærtebunden med en gaffel, og til sidst var hun medansvarlig for at putte blåbær på toppen.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.