Anmeldelse: Roser & Violer

Sko: fra Irregular Choice
Kjole: fra Modcloth (som desværre ikke sælger til EU for tiden)

Titel: Roser & violer
Forfatter: Gry Kappel Jensen
Genre: YA, fantasy (med lidt horror-elementer)
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Turbine

En spændende dansk fantasy med en god portion gys og gru.

Fire meget forskellige piger skal begynde på Rosenholm Kostskole – en skole med magi og mystik som hverdagskost. Men noget er ikke helt som det skal være …

Konceptet for denne fantasyroman er inspireret af Harry Potter-universet, men placeret på Sjælland og med nogle lidt ældre hovedpersoner – og en hel anden stemning end i HP.

Det kunne jeg lide:

  • Roser & violer er virkelig en spændende roman; jeg var meget grebet af historien og havde hele tiden lyst til at læse videre.
  • Romanen er velskrevet: jeg kunne se historien for mig som en film – og håber lidt, at nogle griber bolden og filmatiserer den.
  • Jeg var vild med de fire piger og den udvikling de gennemgik. De føltes realistiske og var interessante på hver deres måde.
  • De øvrige karakterer var også interessante, og jeg blev ved med at gætte på, hvad de skjulte under overfladen.
  • Mysteriet var interessant – og uhyggeligt! Der var et par afsnit, der fik det til at løbe mig koldt ned ad ryggen. Det ville jeg gerne se på film!
  • Coveret er så pænt!

Det var jeg knap så vild med:

  • Slutningen var noget rod. Vi fik ikke afsluttet/forklaret mysteriet ordentligt – og ikke på en cliffhanger-agtig måde, mere som i ‘det fattede jeg ikke en brik af’-måde. Jeg følte mig forvirret og bladrede frem og tilbage til sidst, for at se, om der var noget jeg havde misset.

En virkelig god læseoplevelse som jeg vil anbefale til alle, der kan lide Harry Potter og Hekse-serien (Heksens søster etc.). Nu glæder jeg mig til den næste bog i serien!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.