Bookworm Stereotype Tag

reading

Som bogorm bliver man ofte mødt med en spandfuld fordomme. Og det er ikke noget under. I film og tv-serier – ja selv i bøger – er bogorme ofte fremstillet som bebrillede grå mus, der holder sig i baggrunden med deres urtete. Et billede jeg har meget svært ved at se mig selv i – og andre bogorme jeg kender for den sags skyld.

Jeg har hapset dette bog-tag hos den dygtige og altid kreative Paper Fury – har oversat den til dansk og tilføjet et par stereotyper selv. Og slettet en jeg synes var mærkelig.

 1. Bogorme bruger briller
  Nope. Jeg har aldrig haft behov for briller. Hvilket er sært, da begge mine forældre har brugt briller siden de var børn og begge er blevet opereret i øjnene. Men det er nok meget godt for briller klæder mig virkelig ikke (heller ikke solbriller). Det har noget med min næseryg at gøre; den er bredere end gennemsnittet og får derfor briller til at sidde for højt. Til gengæld har jeg et rigtig godt hatte-hoved.

  Oktoberfest

 2. Bogorme drikker te. Gerne imens de læser
  Oh yes! Fra efterårets første gyldne blade til sommerens første hedebølge ved jeg ikke noget bedre end en varm kop te og en bog.

  te

 3. Bogorme samler på bøger
  Ja, jeg er en bogsamler. Men jeg rydder også tit ud i mine bøger. Jeg har en drøm om at have en bogreol, hvor der kun er bøger jeg virkelig elsker. Eller af en forfatter jeg virkelig elsker. Eller som jeg tror jeg kommer til at elske. Eller som er virkelig pæne.
  bogreol
 4. Bogorme interesserer sig kun for bøger
  Nej! Denne fordom giver ingen mening. Det er få mennesker, der kun interesserer sig for én ting. Udover bøger interesserer jeg mig fx også for blogging (obviously), vintage-tøj, tv-serier, strikning og mit arbejde.

 5. Bogorme vil gerne være forfattere
  Egentlig ikke … jeg har en historie eller to som jeg nogen gange drømmer om at få ned på papir. Men så kommer jeg til at tænke på, at hvert eneste minut brugt på at skrive min egen bog ville være minut væk fra de bøger jeg gerne vil læse. Så nej. Jeg vil nok ikke være forfatter.

 6. Bogorme fortrækker fysiske bøger fremfor e-bøger
  Ja, til enhver tid. Jeg læser dem dog alligevel, da de er ret praktiske. Især hvis man ligger i mørket med en baby, der ikke vil have, at man går.
  a court of thornes and roses
 7. Bogorme er introverte
  Ja … jeg er meget social og de fleste vil nok betragte mig som udadvendt og ekstrovert. Men jeg har behov for en stor mængde alene-tid for at kunne være udadvendt. Så ja, introvert. Social introvert er nok den mest korrekte betegnelse.

 8. Bogorme elsker at gå i boghandlere
  Ja! Det er det bedste! Så inspirerede og hyggeligt – alle de historier der skriger efter at komme med hjem til reolen. Det er dog efterhånden sjældent jeg kommer i boghandlere. Det er bare hurtigere at klikke bøger hjem på nettet.
  old books
 9. Bogorme synes bogen var bedre end filmen
  Ja, for det meste. Det er bare sjældent, at en film kan få alle de vigtige detaljer med OG leve op til det billede jeg selv har i hovedet. For at det skal lykkedes skal man omskrive kunstværket og gøre det til sit eget. Nogle gange lykkedes det. Nogle gange er filmen faktisk bedre end bogen.

 10. Bogorme kan ikke lide at feste
  Den er helt ved siden af. Jeg er den største festabe og ofte den første på dansegulvet.

 11. Bogorme går ikke op i deres udseende
  Den er også helt gal. Jeg går meget op i stil og shopping. I tidernes morgen var denne blog faktisk en blanding af stil og bøger. Men så kom der et barn i vejen og nu er der kun plads til bøger. Hvilket også er fint, selvom jeg savner den anden del.
  50s dress
 12. Bogorme foretrækker altid tykke bøger
  Nej. Det kommer til enhver tid an på plottet og karaktererne. Nogle historier egner sig til flere ugers fordybelse, andre er perfekte til 150 sider.

Jeg havde 6 der passede på mig og 6 der var helt ved siden af. Hvor mange havde du, der passede på dig?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “Bookworm Stereotype Tag

Comments are closed.