Resultaterne: Hvem er du?

Tusinde tak til alle jer, der har svaret på mit spørgeskema – det betyder så meget for mig, at I ville tage jer tid til det. I er for seje! Flere af jer efterspurgte at få indsigt i resultaterne, og det må I selvfølgelig.

Jeg udførte undersøgelsen fordi jeg godt kan lide at lege og eksperimentere med koncepter for min blog. Bloggen er hovedsageligt til for min egen skyld, men det betyder også rigtig meget for mig, at det jeg skriver har betydning for andre. Og jeg havde en række teser om jer, mine kære læsere; hvordan jeres bloglæsningsvaner er og hvilke præferencer I har. Jeg ville gerne tjekke, om disse teser havde hold i virkeligheden, så det ikke bare er mig, der gætter i blinde. Nedenfor kan du se nogle af teserne og om de holdt vand eller ej.

Til at starte med skal jeg sige, at I var 41 personer der deltog. Jeg ved ikke, om I er mænd eller kvinder, hvor gamle I er eller hvor i verden I bor. For det er ikke det, der er relevant. Det, der er relevant er jeres forhold til blogs og bøger.

Tese 1: Det er kun andre bogbloggere og folk som kender mig privat, der følger min blog.
Falsk!
Ja, en stor del af mine læsere er bogbloggere (58 %) men det er kun 12 % af mine læsere, der kender mig privat. Jeg har sjusset mig frem til, at ca. 30 % af bloggens læsere er folk, der hverken kender mig eller selv blogger om bøger.

Tese 2: De fleste følger så mange blogs, at de har svært ved at skelne dem fra hinanden
Falsk!
72 % er uenige eller delvist uenige i dette udsagn. Hvilket jeg er virkelig glad for. Grunden til, at jeg havde denne tese er, at jeg selv følger ufattelig mange bogblogs og at mange af dem flyder lidt sammen i mit hoved. Jeg vil bare så gerne støtte så mange som muligt, men er samtidig ked af, at min støtte måske bliver lidt overfladisk.

Tese 3: Bloglæsere skimmer ofte teksten i blogindlæg
Sandt!
66 % er enige eller delvist enige. Selvfølgelig er drømmescenariet, at hvert ord vi bloggere skriver bliver nøje læst. Men jeg var ret sikker på, at det var langt fra sandt. Jeg har nogle få yndlings blogs, hvor det måske passer, men for det meste skimmer jeg. Og det gør I også.

Tese 4: Bogbloggere kan påvirke salget af en bog
Sandt!
83 % er enige eller delvist enige i udsagnet ‘Jeg har købt en bog efter at have læst en anmeldelse på en blog’. Jeg elsker tanken om, at vi bogbloggere kan være med til at præge andre menneskers læseoplevelser – tænk, at nogen køber, læser og nyder en bog fordi jeg har anbefalet den!

Tese 5: Det giver stor troværdighed, når bogbloggeren også skriver negative anmeldelser
Sandt
88 % er enige eller delvist enige. Det virker jo også logisk nok. Jeg havde dog en tese om, at det ikke betød noget med de negative anmeldelser, hvis man alligevel ikke kunne skelne bog-blogsene fra hinanden. Men den tese blev jo gjort til skamme allerede i Tese 2.


Og her er sorteret rækkefølge af de typer blogindlæg I foretrækker at læse (hvor 1 er det mest populære):

1. Boganbefalinger inden for forskellige emner (eks: 5 bøger der fik mig til at grine)
2. Tanker om bøger og læsning
3. Boganmeldelser
4. Nyt i reolen (nye bøger siden sidst)
5. Tekst og billeder fra bloggerens hverdag
6. Månedlige oversigter over de bøger bloggeren har læst
7. Cover Battle
8. Currently reading (hvor der fx vises hvilken bog bloggeren skal læse i weekenden)
9. Nyt i garderoben (nyt tøj og nye sko siden sidst)
10. StrikkeprojekterHvad vil jeg så bruge denne viden til?

Der har været et par aha-oplevelser og nogle bekræftede teorier. Jeg har haft nogle koncepter i tankerne, og I har hjulpet med at få de sidste brikker på plads – og bekræftet, at jeg var på rette spor. Her er nogle eksempler:

Key-finding 1: I vil have både anmeldelser og anbefalinger
Jeg spurgte ind til værdien af negative anmeldelser, da jeg har svært ved at finde tid til at skrive udførlige anmeldelser af alle de bøger jeg læser. Så jeg legede med tanken om at gå over til kun at skrive anbefalinger. Alligevel synes jeg det virkede mærkeligt ikke at give et sammenligningsgrundlag. I bekræftede, at der var brug for begge dele:

  • Boganbefalinger er jeres absolut yndlings-indlæg imens anmeldelserne får en tredjeplads
    MEN:
  • I foretrækker et koncept med anmeldelser af alle bøger der læses frem for et koncept bestående kun af anbefalinger
    BL.A. FORDI:
  • I mener, at negative anmeldelser giver bogbloggeren stor troværdighed

Det er ret brugbar viden. Jeg har smeltet det sammen til flg. koncept: alle bøger bliver anmeldt, dog i mini-reviews, hvor der er 3 i samme indlæg. Bøger jeg synes fortjener ekstra opmærksomhed vil desuden få særskilt opmærksomhed i et individuelt anbefalings-indlæg, og jeg vil fortsat poste anbefalinger inden for emner/genrer.

Det fungerer for mig ressource-mæssigt, og jeg synes det er sjovt. Så håber jeg bare, at det også fungerer for jer! Men hvis undersøgelsen er korrekt tolket, så burde det være et godt koncept.

Key-finding 2: I skimmer tekster
Jeg prøver i forvejen at formulere mig i korte afsnit som er lette at skimme igennem. Derudover har jeg fundet på koncepter som den visuelle boganmeldelse, der giver et hurtigt indblik i min holdning til en bog. Jeg håber desuden, at mini-reviews passer godt til den måde I læser på – hvor I så får mulighed for at læse mere dybdegående på særligt udvalgte bøger.

Key-finding 3: I har det fint med personlige blogindlæg, men det er ikke derfor I følger bloggen
Sådan har jeg det egentlig også selv. Jeg kan godt lide at vide lidt om de forskellige bloggere, men der er også en hårfin grænse mellem bogblogs og livsstilsblogs. Og selvom bloggen egentlig startede med at være mere livsstil, har dens indhold og publikum taget en drejning mod det boglige.

Strikkeprojekter er det mindst populære type indlæg. Det sjove er, at de er populære når man kigger på trafikken på min blog – gamle indlæg om strikkeprojekter trækker stadig trafik fra google og er blandt de mest besøgte sider. Men det er så netop engangs-besøg fra google og ikke mine faste læsere.

Det har været meget lærerigt og inspirerende at kigge jeres besvarelser igennem. Og det har åbnet op for en masse nye spørgsmål jeg brænder for at stille jer.

Endnu en gang mange tak for jeres deltagelse! Jeg havde ikke regnet med 41 besvarelser – you rock!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

5 thoughts on “Resultaterne: Hvem er du?

  1. Åh, hvor er det fantastisk Gitte! Det er så skønt at læse, fordi man nogle gange føler at man ikke helt ved hvad man laver som blogger, fordi der så sjældent kommer input. Så tusind tak for dit fantastiske indlæg.

  2. Tak for de søde ord, Karin. Er glad for, at andre finder mine nørklerier brugbare 🙂

Comments are closed.