Bookworm’s Bookclub anmelder: Den erotiske hamster

Titel: Den erotiske hamster
Forfatter: Thit Jensen
Sponsoreret: Anmeldereksemplar og giveaway i bogklubben er sponsoreret af Jensen & Dalgaard

“Jeg er solgt! Elsker den! “Det farligste dyr er den erotiske hamster!” Den er herlig! Og synes den stadig har noget der kan relatere til vores liv nu!”
– medlem af Bookworm’s Bookclub

Den erotiske hamster er en lidt ukendt dansk klassiker fra 1928, der for nylig er blevet genudgivet. Den handler om det lykkelige ægteskab mellem Johan og Dina, der kommer i krise, da han indleder en affære med Dinas manipulerende veninde. Vi følger primært Dina og hendes følelsesmæssige udvikling.

“Ufattelig hvor meget hun fandt sig i, og så så længe ? En virkelig utrolig stærk kvinde, trods hendes svage sind. Men hvor langt går man ikke i kærlighedens navn. Trods 100 år er gået, så sker det også i 2019 at kærligheden gør blind. …… Tænk hvor vred man kan sidde og blive på en person i en bog”
– medlem af Bookworm’s Bookclub

Den erotiske hamster var majs fælleslæsning i Bookworm’s Bookclub. De fleste af os kunne ret godt lide romanen med den sære titel. Der er ingen tvivl om, at det er et intelligent værk, der er yderst relevant den dag i dag. Og dog var nogle af os (inklusiv undertegnede) ikke helt grebet af fortællingen.

“Jeg har lyst til at føre min egen sag, jeg har lyst til offentligt at forsvare hustruen over for konkubinen. For hustruen er den svageste. Hun har på forhånd uret. Alene det, at hun er hustru beviser, at hun er et stygt menneske, der tager pladsen op for en anden. Sin mands beskyttelse har hun ikke mere, og tidsånden, loven og litteraturen tager mere og mere parti for elskerinden.”
– fra ‘Den erotiske hamster’

Personligt havde jeg det svært ved romanens skrivestil. Jeg er vant til at læse klassikere, og nyder normal et anderledes og mere gammeldags sprog. Men i Den erotiske hamster virkede sproget knudret for mig og jeg for ofte vild i sætningerne. Og jeg har det på samme måde med Thit Jensens bror, Johannes V. Jensen. De fleste i bogklubben havde det på samme måde:

“Sproget er klart min største kæphest ved bogen, som dog er blevet stærkere i anden halvdel.”
– medlem af Bookworm’s Bookclub

“Jeg lytter den og synes sproget er fint og ikke knudret!”
– medlem af Bookworm’s Bookclub

Her kan du se vores samlede vurdering af Den erotiske hamster:

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.