Flotte bøger: Vintage Classics

penguin vintage classics

Når jeg skal købe en ny bog, tager jeg mig god tid til at kigge forskellige udgaver igennem. Jeg foretrækker paperbacks (de er så rare at sidde med), og går altid efter dem, jeg synes er pænest. Men der er én serie som altid er en sikker vinder, nemlig Vintage Classics fra Penguin. Bøgerne er et herligt mix af ældre og nyere litteratur, sci-fi, dannelsesromaner, udenlandske mindre kendte bøger som alligevel har opnået klassiker-status.

Fællesnævneren er kvalitet. Og stil. Deres koralrøde rygge er en fryd for øjet og pynter godt i reolen. Når man får dem som nye, er ryggen nærmest pang-rød. Med tiden falmer de (hvis de står med sol på i løbet af dagen som mine gør), men de kan tåle det. Farven bliver mere gammelrosa – en farve jeg har en svaghed for.

penguin vintage classics

Forsiderne er fine og enkle. Et lille stykke kunst i form af at maleri, en tegning eller noget grafik. Så vidt jeg ved aldrig et foto (jeg hader fotos på bøger). Af tekst er der kun titel og forfatter. Dog med ‘Vintage’ i stedet for fornavnet, så det bliver til Vintage Hemingway, Vintage Yates etc. Der er ingen uddrag fra anmeldelser, ingen bestsellerstatus, ‘forfatter af’-mærkat. Fokus er på det grafiske, hvilket gør stilen cool og enkel.

Her er et udpluk af mine favorit-forsider:

penguin vintage classics

Og her er min lille samling:

penguin vintage classics

penguin vintage classics

penguin vintage classics

Hvad synes du om Penguins Vintage Classics bøger? Har du selv nogle af dem?


English Recap
I adore Penguin’s Vintage Classics books. The red spine and the simple illustrations with no more text than what’s absolute necessary (title and author).

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

10 thoughts on “Flotte bøger: Vintage Classics

  1. Det er bare bogdesign når det passer sammen.
    Jeg syntes generelt bare at Penguin laver nogle rigtig flotte design på deres bogserier. 🙂

  2. Hvor er det bare sjovt! Jeg har selv et par stykker af Fitzgeralds fra serien, og jeg knuselsker deres forsider, som er uendeligt elegante, men jeg HADER ryggen. Den er alt for larmende og standardiseret i mine øjne – og min indretning! Det har helt ærligt været en kæmpe udfordring for mig at finde plads til dem i min bogreol, så fremover tror jeg desværre, jeg må blackliste dem. Hvis bare ryggene var lige så smukke som forsiderne. Måske jeg bevidst skal falme dem? 🙂

    // http://www.moonlitmadness.dk

  3. Ja, jeg er også vild med deres forskellige designs – de gør virkelig noget ud af det!

  4. Ha, hvor skægt, at vi ser dem så forskelligt – jeg har altid elsket dem 😀 Men hver sin smag. Jeg har nogle af mine bøger opdelt i farver, og der står de perfekt imellem pink og varm orange.

    Det kan være, at dine skal en tur på stranden 😉

Comments are closed.