Forfatter-anbefaling: Ian McEwan

Der er nogle forfattere, der skriver den samme bog igen og igen. Bøger, hvor der kræses om det samme emne og de samme personer gang på gang. Med de forfattere ved man næsten altid, hvad man får. Paul Austers hovedpersonener er fx næsten altid mandlige forfattere med forliste ægteskaber og lidenskab for baseball. Murakamis hovedpersoner er ofte ensomme og hans bøger i fyldt med hverdagsdetaljer og mystik.

Og så er der forfattere som Ian McEwan. Med ham ved jeg aldrig, hvad jeg får. Jeg har læst 7 af hans 15+ romaner, og deres eneste fællesnævner er, at de alle er af høj kvalitet. Han skriver fabelagtigt og alle hans bøger (af dem jeg har læst, altså) er vidt forskellige: både hovedpersonerne, miljøet og fortællestilen. Det finder jeg dybt fascinerende.

Hans mest kendte roman er Atonement. Det er et fremragende og eksperimenterende mesterværk som jeg på det varmeste kan anbefale. Filmen er også noget helt særligt. On Chesil Beach er en fin og trist lille historie (den er filmatiseret), The Children Act er tankevækkende og smuk (den er også filmatiseret) og Solar er en humoristisk lille perle.

Det er så skønt med en forfatter, hvor man ved, at man har en masse fabelagtige læseoplevelser til gode; jeg har i sinde at læse alt, hvad han skriver, og er kun blevet skuffet en enkelt gang.

Jeg vil anbefale Ian McEwan til alle, der leder efter velskrevet og underholdende litteratur.

Har du læst Ian McEwan? Hvad synes du om ham?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.