Om at anbefale bøger til andre

læse

“Kan du ikke anbefale mig en god bog?” er en sætning jeg hører tit. Og jeg forstår godt, at folk spørger mig – jeg læser jo en del bøger. Men hvor er det dog et svært spørgsmål at svare på! Det er som om jo flere bøger jeg læser, jo sværere bliver det at anbefale bøger til andre. Jeg plejer at spørge dem, hvad kan du godt lide at læse?. Som svar får jeg oftest: lidt af hvert … mest krimier … måske biografier …. Så er det svært. Nogle gange spørger jeg hvilke film kan du lide? for at få en idé, om de er til American Psycho eller Jane Austen. Men oftest nævner de film jeg ikke kender.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive bedre til det. Jeg ved ikke noget bedre (udover chokolade og rødvin) end at berige et andet menneske med en god læseoplevelse. Men det er så svært. Jeg føler, at jeg skal kende folk og deres smag virkelig godt før jeg kan anbefale bøger til dem. Jeg tror, at de eneste jeg med nogenlunde sikkerhed kan anbefale bøger til er mine forældre og Mr. Boyfriend. Og måske en enkelt veninde – men hun har ikke behov for, at jeg anbefaler bøger til hende (det har hun helt selv styr på).

Idéen med denne blog, er at dele mine læseoplevelser og inspirere andre i deres læsning. De hardcore læsere følger bloggen, og hvis jeg vækker deres interesse med en bogenmeldelse tilføjer de den måske på Goodreads eller deres egen personlige læseliste. Men hvad hvis man bare generelt er ude og lede efter anbefalinger til fx sin sommerferie og falder over bloggen? Hvor finder man så inspirationen? En liste med med alle mine boganmeldelser alfabetiseret efter forfatter er sjov for mig, men hvad får andre ud af den?

‘Ikke en skid’ er mit kvalificerede gæt (man er vel ikke UX’er for ingenting ;-)) Derfor vil jeg starte et nyt koncept på bloggen, hvor jeg anbefaler bøger inden for en bestemt genre, tema og hvad jeg nu ellers kan finde på. Og så samle dem et sted i menuen her på bloggen, så de er lette et finde frem.

Jeg håber, at I vil tage godt imod konceptet – jeg glæder mig selv helt vanvittigt til at komme i gang!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

12 thoughts on “Om at anbefale bøger til andre

  1. Anbefalinger er så hyggelige – jeg elsker det, og jeg kan altså virkelig godt li’ at anbefale bøger 🙂

  2. Det lyder rigtig spændende! Selv bruger jeg listen med anmeldelser hos andre bloggere, for at se anmeldelser af bestemte forfattere 🙂 Og på den måde opdage nye bøger jeg gerne vil læse.

  3. Det kan jeg også – men er altid så nervøs for, at modtageren ikke føler det samme for bogen 😀

  4. Ja, det gør jeg også. Men hvis det så er forfattere man ikke kender, så går det lidt tabt …

Comments are closed.