5 gysende læseoplevelser

Halloween har ramt os igen. Edith var klædt ud som glimmer-spøgelse i børnehaven (indtil hun hældte suppe ud over sig selv) og vi havde glemt at købe slik til trick-or-treat’ers (frugtstænger tæller åbenbart ikke).

Nu sidder jeg med en varm kop te og kigger på mine yndlings spooky bøger. Jeg er egentlig ikke så meget til gysere. Jeg har læst Stephen Kings It og var ikke imponeret. Dracula skræmte mig kun lidt i begyndelsen og Frankenstein gør mig mere vred end bange (er i øvrigt en fantastisk historie).

Jeg er nok mere til de stemningsfulde og mærkelige bøger med uhyggelige undertoner fremfor klassiske gysere.

Her er 5 gysende fortællinger jeg kan anbefale:

 • Bird Box (2014) af Josh Malerman
  Vinduerne er altid lukkede og gardinerne trukket for. Du må kun gå udenfor, hvis du har bind for øjnene. Ellers kan det være, at du ser ‘noget’. ‘Noget’, der gør folk vanvittige.

 • Vi har altid boet på slottet (1962) af Shirley Jackson (anmeldereksemplar)
  Folk i byen kigger med had på Mary Katherine når hun handler ind. Hendes søster, Constance, tør slet ikke bevæge sig ned i byen. Pga. af det der skete med resten af familien og hvordan de døde. Og så er den netop oversat til dansk, så jeg er ved at genlæse den – og den er bestemt genlæsning værdig.

 • The little stranger (2009) af Sarah Waters
  En læge bliver ven med en familie, hvis hus han har beundret hele sit liv. Der begynder langsomt at ske mystiske ting. Er huset hjemsøgt? Er familien sindssyg? Eller er der noget helt andet på spil?

 • The Hound of the baskervilles (1902) af Arthur Conan Doyle
  En tåget hede. En sort skygge med store tænder. En detektiv og hans side-kick. En klassiker.

 • Rebecca (1938) af Daphne Du Maurier
  Vores heltinde bliver gift med en enkemand og glæder sig til at de skal leve lykkeligt til deres dages ende. Men tjenestefolkene kigger underligt på hende, og den afdøde hustrus ånd bliver mere og mere fremtrædende i det store hus.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

One thought on “5 gysende læseoplevelser

 1. Bird Box er fantastisk og virkelig skræmmende til tider!
  Jeg har længe gerne villet læse Rebecca, men har ikke rigtig kunnet tage mig sammen til det. Måske fordi jeg forsøgte at læse den om sommeren og under jobskifte. Jeg har en fornemmelse af, at den kræver mørke aftner og tid til fordybelse.

Comments are closed.