Glimt fra Bogforum

Jeg tilbragte sidste weekend i bøgernes tegn på Bogforum. Det var magisk, interessant, sjovt og benhårdt.

Det her var for mig højdepunkterne:

Jeg havde fornøjelsen af at lytte til Leonora Christina Skov fortælle om Den der lever stille hele tre gange: to gange i interview og en gang i paneldebat med Kristina Sandberg og Merete Pryds Helle (forfatter til fantastiske Folkets Skønhed og Vi kunne Alt – sidstnævnte er fælleslæsning i Bookworm’s Bookclub i november) om familierelationer i deres seneste værker.

Noget af det skønne ved at møde Leonora Christina Skov er, at man virkelig kunne mærke hendes glæde ved at møde sine læsere. Hun fortalte, hvor berigende det er at høre læsere fortælle, at de har kunne spejle sig i hendes roman, har kunne genkende deres egen familie og har følt sig mindre alene ved at have læst hendes bog.

Jeg tog modet til mig og hilste på hende efter det første foredrag og blev belønnet med en hilsen og et smæk-kys i Den der lever stille.

En anden meget stor oplevelse var at se Louise O’Neill (Hun Bad Selv Om Det og The Surface Breaks) – en irsk forfatter jeg i høj grad har fået øjnene op for det sidste års tid. Hun er aktuel med sin dystopiske roman ‘Skabt for dig’ (som egentlig er hendes debutroman men er først oversat til dansk nu). Hun tager hårde emner op i sit forfatterskab og er ikke bange for at tale om lavt selvværd, fat-shaming, spiseforstyrrelser og voldtægt.

Om lørdagen havde jeg Edith med på i børnebogforum. Der var så fint pyntet op med gopler, man kunne blive klædt ud som havfrue, besøge Lille Virgils hus og en masse andre ting vi aldrig nåede før hun gik i brædderne.

Jeg var også en del ved Edgar Allan Poe Selskabets stand som min far stod for, hvor bl.a. Anne-Marie Vedsø Olesen kom forbi og fortalte om sin omskrivning og fortælling af novellen ‘Hjertet der sladrede’.

Om søndagen skruede jeg ned for tempoet og var bl.a. forbi lyttesalonen, hvor man kunne smide sig i sofaer og puder og lytte til højtlæsning. Jeg fik fornøjelsen af at høre Lars Thiesgaard læste højt af Murakamis Mordet på Kommandanten (en roman jeg i øvrigt varmt kan anbefale).

Jeg afsluttede Bogforum med Peter Adolphsen (Rynkekneppesygen), der fortalte om sin nye autofiktive roman Jeg Kan ikke Huske. En god og humoristisk afslutning på tre skønne dage.

Udover at møde forfattere, nød jeg også at være i selskab med så mange læseglade mennesker. Jeg stødte ind i mange bogbloggere, var ude at spise med nogle af dem og fik fornøjelsen af at spise frokost med nogle læsere, der havde interessant stof til eftertanke mht. bogblogs og bookstagram. En lærerig og inspirerende weekend. Det var helt mærkeligt da det blev mandag og og man var tilbage i virkeligheden med arbejde og helt almindelige mennesker.

Til sidst er jeg nødsaget til at adressere de rygter, der er opstået i bogblogger-universet: Jeg kan bekræfte, at Sascha fra Livet i Dukkehuset IKKE bryder sig spor om Labre Larver og det er helt OK. Jeg accepterer selvfølgelig, at mennesker ikke er ens og, at der skal være plads til os alle uanset slikpræferencer. Hvis jeg har givet udtryk for andet, vil jeg gerne undskylde. Jeg giver en kvajebajer.

Disclaimer: det her indlæg går under betegnelsen ‘reklame’ fordi jeg ikke har betalt for min indgang til Bogforum og nogle af de bøger jeg nævner er anmeldereksemplarer. Alle meninger er dog mine egne. Også når det gælder Labre Larver.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.