Bogklubben anmelder: Hvor flodkrebsene synger

En rørende pageturner – perfekt til dig, der kunne lide Min kæreste elskling og Små påsatte Brande

Titel: Hvor flodkrebsene synger
Forfatter: Delia Owens
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Gyldendal

Handling:
Kya vokser op i et sumpområde i USA. Forladt af sin familie, må hun i en tidlig alder klare sig selv. Uden skolegang, opdragelse og rollemodeller, betragter hun naturen og dyrelivet omkring sig og lærer at forsvare sig i verden imod de mennesker hun gennem livet har observeret på afstand.

Hvor flodkrebsene synger var årets første fælleslæsning i min online bogklub. Som I kan se på stjernefordelingen på billedet øverst, var det en bog næsten alle faldt pladask for – pånær et par stykker som den ikke sagde noget. Selv var jeg meget betaget af den (gav den 5 stjerner).

Hvor flodkrebsene synger er ikke en krimi, men alligevel starter den med fundet af et lig, og historien bygges op omkring opklaringen af mordet. Normalt er jeg fuldstændigt ligeglad med opklaring af sager, afhøringer osv. Jeg er kort sagt ligeglad med ’hvem der gjorde det’. Men i Hvor flodkrebsene synger var jeg hooked – jeg spekulerede og gættede som en gal! Måske fordi jeg var mere følelsesmæssigt involveret i karaktererne her, end jeg normalt er i fx en krimi.

En ting, der fascinerede mig ved bogen, var Kyas observationer af naturen, paringsritualer osv. og hvordan det påvirkede hendes verdensopfattelse og inspirerer de hårde beslutninger hun træffer. Det er også interessant at bide mærke i de forskellige observationer af fx hunkønnet: hun observerer både legesyge piger, der fjoller rundt, og en aggressiv hun, der slår hannen ihjel. Begge dele er med til at forme hende som kvinde og menneske i mangel på menneskelige rollemodeller.

Hvor flodkrebsene synger var en stærk start på bogklubbens læseår!

Næste fælleslæsning: i februar og marts sammenligner vi Mrs. dalloway (Virginia Woolf) og The Hours (Michael Cunningham). Alle er velkommen til at læse med!

Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 140 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores  
facebook-gruppe og på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.