Bøger jeg glæder mig til i foråret 2018

Er du på Goodreads? Hvis ikke, kan jeg virkelig anbefale det. Jeg kan også varmt anbefale, at du tilføjer så mange af de bøger du har læst som muligt, da dette giver et godt grundlag for at få anbefalet bøger.

Der er desuden en fantastisk funktion, der måned for måned viser kommende bøger af forfattere man har læst. Jeg elsker at browse frem i tiden (home-> browse -> new releases – vælg måned i bunden) og se, hvad jeg har at glæde mig til. Man kan også nøjes med at få deres nyhedsbrev, men der kan man kun se nye bøger af forfattere man har læst for den forekommende måned – på sitet kan man bladre frem og udforske selv. Hvilket jeg gør ret tit.

Her er de nyudgivelser jeg med garanti skal læse:

The Surface Breaks‘ af Louise O’Neill

Louise O’Neill blev med den fænomenale, brutale og realistiske ‘Hun bad selv om det‘ en forfatter jeg i den grad holder øje med. Den 3. maj udkommer hendes nye roman (på engelsk) som er en genfortælling af ‘Den Lille Havfrue’. Mødet mellem O’Neills hardcore realisme og H.C. Andersens dystre fortælling har givet mig tårn-høje forventninger.

Det bliver spændende! Og måske også ubehageligt …Legendary (Caraval #2) af Stephanie Garber
Det her, det bliver simpelthen så stort. Jeg elskede Caraval for dens stemningsfulde drømmeunivers, smukke beskrivelser og gribende plot. Det var noget af det bedste jeg havde læst siden ‘The Night Circus’. Og nu kommer fortsættelsen endelig. Dvs. den 29. maj som stadig virker frygtelig langt væk.

Jeg overvejer næsten at tage en fridag på udgivelsesdagen …
The Gloaming‘ af Kirsty Logan

‘The Gloaming’ er forfølgeren til den magiske ‘The Gracekeepers‘. En roman, der skuffede mig lidt, men hvis univers jeg stadig føler mig draget af. En ting, der gik mig på var, at jeg følte jeg læste en 2’er uden at have læst 1’eren. Jeg manglede noget for-historie. Og det får vi så i denne.

Den udkommer den 19. april på engelsk.


Og her er to nye bøger jeg også gerne vil læse – men af forfattere som jeg ikke har læst noget af endnu:


Leah på offbeatet‘ og ‘Fordelen ved hemmelige forelskelser‘ af Becky Albertalli
Begge bøger udkommer på dansk den 24. april og handler på hver sin vis om at være ung og hemmeligt forelsket. Jeg ser især frem til ‘Leah på offbeatet’ som handler om at acceptere sin seksualitet og turde stå ved den man er.


Ud af ensomheden‘ af Benedict Wells
Denne er faktisk allerede udkommet på dansk (4. april). Den handler om tre søskende, der kommer på kostskole efter at have mistet deres forældre, hvordan det påvirker dem gennem livet. Romanens emner er kærlighed, sorg og ensomhed – sidstnævnte et emne, der interesserer mig meget. Og så har jeg altid været fascineret af beskrivelser af kostskoler i romaner.


Skal du læse nogle af disse bøger? Og er der andre bøger du ser frem til i foråret?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.