Forfatter-anbefaling: Sarah Waters

Har du læst noget af Sarah Waters? Hvis ikke, så har du nogle yderst gode bøger til gode. Sarah Waters er født i 1966, har skrevet seks romaner (mange af dem er filmatiseret) og har vundet et hav af priser. Og så er hun en af mine yndlings forfattere.

Når du åbner en Sarah Waters-roman kan du være næsten helt sikker på at blive godt underholdt. Alle hendes romaner foregår i fortiden, ofte 1800-tallet, og med en enkel undtagelse handler de alle om lesbiske. Desuden er Sarah Waters mester i plot-twists og page-turners. Hvis du endnu ikke har læst noget af hende, er du heldig. Her er lille forsmag på hendes bøger:

 • Tipping the Velvet (1998)
  Vi har piger i herre-tøj, dansere, hemmelig kærlighed blandt lesbiske og svigt. Min yndlings Sarah Waters roman og den der gjorde mig til fan.
  Findes også som TV-serie.

 • Affinity (1999)
  Nu skal vi til et kvindefængsel i 1870erne med lesbiske undertoner, spirituelle elementer og kæmpe plot-twists. En roman jeg havde lidt svært ved at komme i gang med, men som jeg blev grebet af til sidst.
  Er filmatiseret.

 • Fingersmith (2002)
  Sindssygehospitaler, kriminelle, umulig kærlighed, gotiske elemter og ekstreme plot-twists. Og min første Sarah Waters roman. Og så er den i øvrigt på David Bowies top 100 bedste bøger.
  Romanen er brugt som inspiration til The Handmaiden.

 • The Night Watch (2006)
  Her følger vi en gruppe mennesker med både hetero- og homoseksuelle før, under og efter 2- verdenskrig. Måske et af hendes mere afdæmpede værker uden det store drama. Bogen var desuden med i mine anbefalinger af 5 anderledes romaner om 2. verdenskrig.
  Filmatiseret.

 • The Little Stranger (2009)
  En ret atypisk Sarah Waters roman og den eneste uden homoseksualitet. Det er en gotisk fortælling, der foregår i 1940erne, og som tager sin tid. Romanen emmer af mystik og kan stadig få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig.
  Filmen er på trapperne.

 • The Paying Guests (2014)
  En klassisk historie om forbud kærlighed. Desværre også ret kliché-fuld og en kæmpe skuffelse. Men underholdende og god kvalitet.

Og nu venter jeg i spænding på hendes næste roman …

Har du læst noget Sarah Waters?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “Forfatter-anbefaling: Sarah Waters

 1. Elsker også hendes bøger – først og fremmest Fingersmith og Affinity. Jeg har haft The Paying Guests stående i flere år men har endnu ikke fået taget mig sammen til at læse den – blandt andet på grund af de blandede anmeldelser.

 2. Altså, det er jo ikke fordi den ikke er god! Den er underholdende og jeg hyggede mig med den, men der var bare ikke så meget mere i den end det … og det plejer der jo at være i hendes bøger :-/

Comments are closed.