5 bøger til dig, der elsker Jane Austen og Anne fra Grønnebakken

Jeg har været lidt i vildrede om, hvordan jeg skulle navngive denne type bøger. Det er bøger om unge, eftertænksomme og drømmende piger. Piger, der er kreative og lever lidt i deres egen verden. Piger, jeg elsker at læse om. Som barn var jeg helt opslugt af Anne fra Grønnebakken, hendes drømme, forestillinger, romantiske fortolkninger og kreativitet. Alle de ting hun forestiller sig og forskønner. Hun er pragtfuld. Som voksen er jeg blevet meget glad for Jane Austen og hendes eftertænksomme unge piger/kvinder. Hendes humor, visdom og romantiske univers.

Men der findes andre bøger, der giver mig lidt den samme drømmende, eftertænksomme og romantiske følelse. Her er 5 af dem:

 • I Capture the Castle af Dodie Smith
  Jeg knuselsker denne bog. En intelligent og drømmende pige skriver dagbog om sit stille liv med sine søstre. En smuk fortælling om venskab, familie og om at vokse op. En bog jeg håbede aldrig ville slutte. En bog, der gav mig en lykke-følelse. En bog jeg har lyst til snart at læse igen.

  How I wish I lived in a Jane Austen novel!

 • Mariana af Monica Dickens
  Så stemningsfuld og pragtfuld en roman af Charles Dickens oldebarn. Vi følger en ung piges opvækst gennem 20erne og 30erne. En sød dannelsesroman som jeg virkelig hyggede mig med. Jeg må læse noget mere af denne ret ukendte forfatter!

  She had a feeling of calmness, almost of dignity, that she had never had when she was not alone. With other people one was only an unconsidered fragment of the company; alone, one was a complete entity by oneself.

 • A Tree Grows in Brooklyn af Betty Smith
  En bog, der måske mangler lidt plot, men som i den grad vinder på stemning og betragtninger. Jeg elsker hvordan bøger og læsning er en central del af romanen. Og det er det jeg altid vil huske den for.

  As she read, at peace with the world and happy as only a little girl could be with a fine book and a little bowl of candy, and all alone in the house, the leaf shadows shifted and the afternoon passed.

 • Man Gjorde et barn fortræd af Tove Ditlevsen
  En skøn perle om en pige, der foretrækker at leve i sit eget hoved, skrevet i Tove Ditlevsens smukke sprog og i hendes ærlige stil. Jeg elskede hendes indadvendthed og beskrivelserne af hendes usikkerhed. Som sagt, en perle.

  Åh, hvor hun hyggede sig mellem mennesker. Fremmede mennesker, der intet ondt ville hende, men lod hende sidde i fred, upåagtet og grå. Hvor hun elskede det.

 • Dusty Answer af Rosamond Lehmann
  En fortælling om en ung, naiv og romantisk pige. En bog jeg havde lidt blandede følelser for imens jeg læste den, men som jeg alligevel tænker så længselsfuldt tilbage på, at jeg har lyst til at genlæse den. Og så var det i øvrigt en gave fra min gamle bogven.

  There was sadness in everything—in the room, in the ringing bird-calls from the garden, in the lit, golden lawn beyond the window, with its single miraculous cherry-tree breaking in immaculate blossom and tossing long foamy sprays against the sky. She was sad to the verge of tears, and yet the sorrow was rich—a suffocating joy.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.