3 mini-reviews: alsidig ungdomsroman, storslået drama og dyster magi

Jeg har endnu engang læst 3 meget forskellige bøger: én var lidt skuffende, én elskede jeg højt – alle tre underholdt mig.

Leah på Offbeatet af Becky Albertalli
Let og alsidig ungdomsroman – anmeldereksemplar

Jeg hader det, når røvhuller viser sig at være gode til et eller andet. Jeg vil leve i en verden, hvor de gode folk bestemmer alt, og de nederen folk stinker til alt.

Plot: Leah er biseksuel og er endnu ikke sprunget ud for sin vennegruppe. Hun har svært ved at dele den del af sig selv med dem på trods af, at to af hendes bedste venner er homoseksuelle. Da hun bliver forelsket i sin veninde / en af vennernes eks-kæreste, tvinges hun til at se sin egen seksualitet i øjnene.

Det kunne jeg lide: Romanen er dejlig alsidig og der var ting ved Leah jeg rigtig godt kunne lide:

  • Leah er kreativ: hun er en kick-ass trommeslager og en dygtig tegner
  • Leah elsker sin krop selvom hun *gisp* er til den tungere side
  • Leah siger fra overfor sine venner, hvis de siger ondskabsfuldt bullshit om andre

Det var jeg knap så vild med: Der var også nogle ting ved Leah som jeg ikke brød mig så meget om:

  • Leah er ikke det mest tilgivende menneske. Hun er hurtigt parat til at afskrive flere års venskab pga. af en enkelt dum kommentar. Og hun giver ikke megen mulighed for at folk kan sige undskyld til hende.
  • Leah sparker til folk, der allerede ligger ned, og er ikke så god til at lytte til, hvad de siger
  • Leah er meget fordømmende. Hvis folk ikke lige har den samme musiksmag som hende er hun meget nedlandende.

Derudover synes jeg, at plottet var en anelse tyndt. Men bogen er perfekt til let hygge-læsning.


The Lonely Hearts Hotel af Heather O’Neill
Storslået drama med et strejf af magi. Perfekt underholdning!

She liked the idea of being ruined. She was curious to see what would happen to her if no man would marry her. It seemed like the most likely way to have an adventure.

Plot: Rose og Pierrot er to usædvanligt talentfulde børn, der vokser op sammen på et børnehjem. Sammen kan de skabe de mest fortryllende forestillinger og de forelsker sig inderligt i hinanden. Men ondsindede magter skiller dem ad.

Det kunne jeg lide: Historien var underholdende og stemningsfuld. Den var så velskrevet, at jeg så historien udfolde sig for mig i maleriske billeder og kunne ikke lade være med at se den for mig som en film. Eller nærmere som en musical. Den ville være en fremragende musical. Den havde det der hint af noget magisk og eventyrligt – selvom der ikke var skyggen af overnaturlige elementer. Og så er den bare så pæn.

Det var jeg knap så vild med: Det er svært at sige, at der var noget jeg ikke brød mig om ved bogen. Dog skal det nævnes, at jeg aldrig var sådan helt grebet af historien, og jeg glemte den hurtigt bagefter. Jeg lyttede til den på lydbog på engelsk, og hvor oplæseren bar de kvindelige stemmer godt, så kappede hun over ved de mandlige; hendes forsøg på at lave mande-stemmer fik alle mandlige karaterer til at lyde som halvretarderede cirkusklovne.


Lost Voices af Sarah Porter
Mørk og dyster fantasy i det iskolde hav – første del af en trilogi..

She didn’t have to be the strange girl no one wanted … she could be a free thing, and spill into places where nobody would ever find her again.

Plot: Luce er en sky 14-årig pige, der mobbes af pigerne i skolen og tyranniseres af sin voldelige onkel der hjemme. Hun har svært ved at tale og vil helst være usynlig. En aften forgriber hendes onkel sig på hende og efterlader hende ude i stormvejret. Hun vågner op i havet med nye evner: en fiskehale i stedet for ben, og en magtfuldt stemme i stedet for hendes akavede stammen. Hun er en havfrue. Og hun er ikke længere alene. Men den gruppe hun bliver en del af, har en dyster side som Luce har svært ved at forene sig med.

Det kunne jeg lide: Jeg elskede denne bog! Hvor er det fascinerende, at en bog om havfruer kan føles så relevant og realistisk! Den var virkelig velskrevet: jeg kunne næsten mærke det kølige vand og hvordan det føltes at have en fiskehale. Den handler om at turde at stå ved sine værdier og risikere at blive udstødt fra sin gruppe. Den handler om personlig styrke og mod. Den handler om gruppedynamik, usikkerhed, venskab, manipulation og ambitioner. Og så var det forfriskende, at der ikke var noget romantisk plot. Ikke at der er noget i vejen med det – det er bare rart med lidt forandring. Jeg var fuldstændigt opslugt og glæder mig til at kaste mig over den næste bog i serien.

Det var jeg knap så vild med: Der gik måske lidt for meget ‘mean girls’ i den … Og den var lidt langsom i starten. Men det har jeg tilgivet – jeg elskede denne bog!


De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “3 mini-reviews: alsidig ungdomsroman, storslået drama og dyster magi

  1. Åh, jeg vil så gerne læse “The Lonely Hearts Hotel”. Det mindede du mig lige om. Jeg har hørt så fine ting om dens sprog.

Comments are closed.