5 Fangtastiske Vampyrromaner

vampyrromaner

Jeg har aldrig læst Twilight, men jeg kan faktisk godt lide vampyrer. Der er noget spændende og interessant ved et monster offeret selv drages af og som vækker skjulte lyster. Og så det, at de ligner helt almindelige mennesker – blot med lidt skarpere tænder og flere hundrede års visdom.

Og der findes mange bøger. Der er den populære Twilight, den klassiske Dracula og den uendelige (sådan føles det i hvert fald) Anne Rice serie.

I anledningen af Halloween har jeg lavet en guide til dig, der gerne vil prøve kræfter med nogle lidt anderledes bøger om blodsugere:

 • Lad Den Rette Komme Ind af John Ajvide Lindqvist:
  En af de mest originale vampyrromaner jeg nogensinde har læst. En tyk dreng, der bliver mobbet i skolen, bliver venner med sin sære nabo: en lille vampyrpige. Her får vi socialrealisme i vampyrforklædningen i en svensk forstad blandt sociale tabere. Et helt igennem genialt koncept, omend trist og dyster.
 • Mr. Darcy, Vampyre af Amanda Grange:
  Ja, vi skal have fan(g)-fiction på banen: Elizabeth fra Pride & Prejudice får sin Mr. Darcy og finder ud af, at han er vampyr. Det sjove er, at jeg flere gange tænkte, at det faktisk gav meget god mening, at Mr. Darcy er en vampyr. Hele det der dystre der-er-ingen-der-forstår-mig sammen med en god sjat visdom passer egentlig meget godt til Darcy. Bonus-info: Lady Catherine de Bourgh er også vampyr. En lidt sjusket slutning, men yderst underholdende.
 • Bloodsucking Fiends af Christopher Moore:
  Her er en humoristisk vampyrroman som jeg ikke fatter ikke er blevet filmatiseret. Og en af de få vampyrromaner, hvor vi har en kvindelig vampyr og en lettere skrøbelig ung mand, der falder pladask for hendes bidende fortrin. En fantastisk vampyrroman, hvor der bliver taget gevaldigt pis på genren. Det er først roman i en trilogi – og så vidt jeg husker er de to andre (You Suck & Bite Me) lige så sjove.
 • Vampire Academy af Richelle Mead:
  En dragende ungdomsserie, hvor der på kreativ vis er sammensat et komplekst vampyrunivers med tre forskellige slags vampyrer. Vi har en kick-ass heltinde, venskab, kærlighed, forbudte bid og lede high school bitches. Der er 6 bøger i serien. Og de er bare så gode!
 • Sookie Stackhouse-serien af Charlaine Harris:
  Bøgerne bag tv-serien True Blood var i et par år mine comfort-reads. Jeg havde altid en ulæst Sookie Stackhouse i reolen til en off-dag. Det er for mig noget af det bedste slå-hjernen-fra-kvalitets-underholdning, der længe har eksisteret. Vi ser det samme sjove univers som i True Blood, dog med lidt færre detaljer (tv-serien gør den virkelig ære). Bill og Eric er stadig fantastiske (og nej, du behøver ikke vælge side) og romanerne drager interessante paralleller til Sydstaternes racisme og vor tids fremmedgørelse af alt, der er anderledes. Men romanerne er også mere hverdagsagtige. Vi følger Sookie handle ind og gøre rent før hun går på date med en vampyr. Og det er faktisk ret hyggeligt.

vampyrromaner

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.