Anmeldelse: Brudgommen var en hund

Titel: Brudgommen var en hund
Forfatter: Yoko Tawada
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Forlaget Korridor

En sen sommerdag dukker en mand med en kuffert op hos Mitsuko Kitamura – en kvinde som hele byen elsker at sladre om. Til alles forargelse flytter han ind hos hende og begynder at opføre sig besynderligt. Ingen ved, hvem han er og hvor han kommer fra. Og hvorfor opfører han sig mere og mere som en hund?

Det her var lidt af en læseoplevelse. Jeg tror ikke jeg helt forstod den, men det gjorde egentlig ikke noget; bogen er så velskrevet og stemningsfuld at jeg nød hver en sætning – og alle sætninger var i øvrigt mindst en halv side lang.

Jeg tror aldrig, at jeg har læst noget som denne lille kortroman. Den er en finurlig lille hyldest til et liv levet uden for normerne, en hyldest til dem, der tør leve som de vil og ikke som de forventes at leve – om det så betyder at leve som hund.

Bogen er mærkelig og vidunderlig særpræget og er nok ikke noget for alle og enhver. Jeg kan dog varmt anbefale den til dig, der kan lide Murakami – for dig er denne lille sag et absolut must-read!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.