Anmeldelse: Fire noveller om kærlighed

Titel: Fire noveller om kærlighed
Forfatter: Oscar Wilde, Virginia Woolf, Mary Shelley & Lev Tolstoj
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Novillix

Det her er et super fint koncept: forlaget Novillix samler en håndfuld noveller en små fine bokse med hver deres tema. Fire noveller om kærlighed er den første boks jeg har læst, men jeg har to andre bokse, der står og venter på mig.

I Fire noveller om kærlighed kommer vi forbi Oscar Wilde og Mary Shelley, der på hver deres måde fortæller om forelskelsens bedrag – Wilde med finurlig humor, og Shelley med nøgtern sarkasme. Virginia Woolf bider fra sig i den feministiske og overraskende fortælling om en hustrus hemmelige liv, imens Tolstoj langer ud efter menneskets ondskab.

Jeg nød at læse disse klassiske noveller med deres sarkastiske og realistiske billede af forelskelse, kærlighed og ægteskab. Her er ingen pladder-romantik – og det er en befrielse. Altså, ikke at der er noget galt med romantik, det er bare befriende med en anden vinkel.

Jeg er vild med det her koncept og skal klart læse de andre bokse. Min eneste anke er, at boksene ikke er lavet med bogryg (med titel osv.) så de kunne beundres samlet i bogreolen.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.