Anmeldelse: Hvad så hvis jeg er?

Anmeldereksemplar fra Gyldendal

Titel: Hvad så hvis jeg er?
Forfatter: Janni Olesen (forfatter til Noget du skal vide)
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Gyldendal

Johnny er 17 år, “semigrønlænderbonderøvshomojumfru”, der har en diagnose, som aldrig bliver defineret. Og så er han fantastisk til at spille guitar. Han hader gymnasiet, hvor han ikke passer ind. Da han dropper ud, kommer han på højskole og får chancen for at blive accepteret, spille musik og få venner. Og måske opleve kærligheden. Hvis han altså tør.

Hvad så hvis jeg er? er realistisk og gribende ungdomslitteratur når det bedst. Jeg er total Johnny- fan og heppede på ham hele vejen igennem. Det er en roman om at være usikker på sig selv, om at føle sig forkert, om ikke at passe ind og kunne være den man er. Om de dybe ar mobning kan sætte på sjælen.

Han er ikke populær. Han har aldrig kunnet vælge og vrage mellem kammerater og fortrolige (…) han minder sig selv om ikke at glemme sig selv. Mobbeordene kan komme ud af det blå.

Jeg kan varmt anbefale Hvad så hvis jeg er?. Det er en gribende og eksplicit historie man skøjter igennem – dog får man et par knubs på vejen. Og så er det en bedårende kærlighedsroman – som viser, at det ikke nødvendigvis er det første crush, der er det rigtige.

Sko: Lola Ramona – se lignende her
Nederdel: Sophia Lee Princess (den har lommer!)
Sweater: Top Shop

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.