Bogklubben anmelder: Hvis der skulle komme et menneske forbi

Titel: Hvis der skulle komme et menneske forbi
Forfatter: Thomas Korsgaard
Sponsoreret: Give away i bogklubben blev sponsoreret af Plusbog

I juli læste vi Hvis der skulle komme et menneske forbi i min virtuelle bogklub.

Romanen handler om Tue, der vokser op på landet med sin fattige familie under finanskrisen. Vi følger Tue gennem skolen, hvor han aldrig rigtig passer ind, hans forhold til moderen, der er dybt præget af hendes psykiske lidelser, deres prøvelser med fattigdom, og Tues erkendelse af sin homoseksualitet.

Det er en virkelig stærk miljø- og karakterbeskrivelse, der bærer romanen. Man føler, at de her personer er ægte. Der er ikke en finger at sætte på autenticiteten – det tror jeg alle i bogklubben var enige om. Til gengæld var vi nogle stykker, der havde lidt svært ved at blive rigtig grebet af romanen.

Problemet var, at vi fandt plottet tyndt og decideret manglende. Ligeså rig romanen er på karakterer og miljø, ligeså haltende er den på decideret handling; den består af små fine brudstykker, men mangler det store billede. Som en i bogklubben udtrykker det:

Her i august læser vi i bogklubben Jane Eyre og til september læser vi genudgivelsen af Merete Pryds Helles to første romaner Vandpest og Men Jorden står til evig tid. Du skal være velkommen til at læse med – hvis du vil være med til at diskutere bøgerne, foregår det primært i vores facebookgruppe.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.