Bogklubben anmelder: Min mor var besat

Titel: Min mor var besat
Forfatter: Peter Øvig
Sponsoreret: give away i bogklubben er sponsoreret af Plusbog.dk

I april læste min virtuelle bogklub Peter Øvigs selvbiografiske fortælling om hans mor, der led af depressioner igennem det meste af hans barndom. Da moderen dør, beslutter Peter sig for at skrive en bog om hende og om hvordan der er at vokse op med en psykisk syg forælder. Under skriveprocessen rammes han selv af en voldsom depression, der bringer ham tættere på forståelse og sympati med sin mor.

“Det kan hjælpe nogle at få målsætningen ned på det niveau: Du skal ikke forvente et glædeligt og meningsfuldt liv, men et lillebitte ét”

De fleste i bogklubben roste bogen. Jeg selv var lidt splittet. Jeg syntes, at bogen var interessant og rørende, men jeg havde meget svært ved at blive grebet af den – især igennem den første halvdel. Det føles så forkert at skrive det, når det er sådan et tragisk og personligt emne, men jeg kedede mig lidt. Det vendte dog senere og jeg var mere grebet igennem den sidste halvdel.

Noget af det, der rørte mig mest i Min mor var besat er den tale han skriver til sin mor til sidst i bogen; han sammenligner sig selv som forælder imens han var syg med den forælder hun var som syg, og fremhæver de muligheder han havde for behandling, selvudfoldelse og forståelse fra omverden som hans mor aldrig fik. Det synes jeg var en fin krølle på skildringen. Vi talte i bogklubben om, hvordan moderens liv og moderskab ville have været, hvis hun havde levet sit liv på nuværende tidspunkt.

Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 148 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores  
facebook-gruppe og vi deler vores læseoplevelser på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.