2016 Reading Challenge

bookshelf

bookshelf

I have no idea what 2016 will bring reading-wise. Right now, I’m able to read much more than I thought was possible, as I discovered some tricks to read while caring for a little baby. But it won’t last forever. Little Edith Olenska will start crawling around and I bet mommy’s reading time won’t be her top priority. And later this year, I’ll start working again. That’s when it’ll get really difficult to find time to read (much less blog about it!).

But I’ve decided to be ambitious and have challenged myself to read 25 books in 2016. I have no idea if I’ll complete this challenge. But it doesn’t matter as it’s just for fun. Actually it’s not just for fun. I desperately need my reading moments and I really REALLY want that badge on my Goodreads profile!

Have you made a reading challenge for 2016?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

10 thoughts on “2016 Reading Challenge

 1. Jeg regner med at sætte mine forventninger ned. Ambitionerne er mange, men jeg tror også på vigtigheden af at nyde og slappe af med det, som man holder af. I det her tilfælde bøger og læsning. Jeg håber dog at få læst nogle grafiske romaner, mere lyrik og ellers ses noget mere med min læseklub.

 2. Jeg kan så godt sætte mig ind i dine tanker! Jeg har lidt transporttid på arbejde (i bus), og det er blevet min læsetid. Derudover prioriterer jeg at læse, jeg ser sjældent tv, men det er klart, at havde jeg ikke min læsetid i bussen, ville jeg få læst langt mindre end jeg gør. Læsning gør mig glad, så jeg skal have en dosis af det i min hverdag – så er jeg også en langt gladere mor 🙂

 3. I think my reading challenge is currently set at 73 (27 fewer than last year’s). I decided to cut back mainly because I kept prioritizing short books instead of longer books, and also I have a few real-life goals I will be trying to set in motion this year. I love my shiny Goodreads badges, but at the same time, I’d prefer if you could make a page count goal instead of a book count one- that’d make it easier on those who love longer books.
  Good luck with your challenge!
  ~Litha Nelle

 4. Oh, that’s a good idea with the page count goal! But then again … there can be different editions with different amount of pages … and what about audio books?

  I understand about cutting back – your reading goal shouldn’t keep you from reading what you want.

 5. Lydbøger, siger jeg bare! En gave. Alt det kedelige bliver meget sjovere, når man kan læse samtidig 🙂 Jeg får læst rigtigt mange bøger, mens jeg laver mad mm 🙂

 6. My challenge this year is to read 40 books 🙂 Last year it was 22, but I actually managed to read 49 😀
  And the little badge does make you feel kinda proud haha :3

 7. De er bare fantastiske! Kedelige pligter bliver fantastiske, og hyggelige stunder bliver endnu bedre!

Comments are closed.