3 mini-reviews: grafisk novelle, realistisk ungdomsroman og skøn fantasy

På det sidste har jeg:

  • prøvet desperat at holde fast i julestemningen på trods af december-travlhed og alt muligt andet crap “!#&!%#”!
  • været virkelig træt af folk, der beder mig om at smile. Prøv og hør’ her: medmindre du er fotograf, skal du under ingen omstændigheder blande dig i andre menneskers ansigtsudtryk.
  • haft temmelig meget optur over min online bogklub som jeg nyder at læse bøger sammen med.
  • hygget min med min mere traditionelle bogklub og er meget taknemlig for at have de her mennesker i mit liv.
  • og så har jeg læst 3 gode bøger:

Shirley Jacksons “Lotteriet” af Miles Hyman

En genial, makaber og syret fortælling.

Sådan har jeg fået bogen: Anmeldereksemplar fra forlaget.

Plot: Vi er i en lille by i USA, hvor indbyggerne mødes til den årlige lodtrækning. Alle skal trække et lod, både børn og voksne. Hvorfor, får vi aldrig at vide. Hvad der sker med ‘vinderen’, ser vi først til sidst.

Det kunne jeg lide: Hold nu fast, en genial historie. Jeg har ikke læst selve novellen, men billederne i denne grafiske fortolkning fortæller virkelig mere end 1.000 ord. Jeg blev ramt af den dystre stemning fra side 1 og slugte bogen på 15 minutter. Jeg bliver nødt til at læse noget mere Shirley Jackson.

Det var jeg knap så vild med: Intet. Den er helt perfekt og mere til.

Alle, der kan lide syrede fortællinger med creepy undertoner burde gøre sig selv den tjeneste at læse den her.

 

Vi er kommet for at leve af Birgitte Vestergaard Andersen

En underholdende og tankevækkende roman om mødet mellem flygtninge og danske teenagepiger, om sociale medier og ensomhed. Perfekt til os, der savner SKAM.

Sådan har jeg fået bogen: Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Plot: Najma er flygtning og starter i en dansk skole. Her møder hun Esther og Alma. Sidstnævnte er en usikker pige, der kæmper for anerkendelse og er besat af at blive optaget blandt de populære piger. Som kontrast til Alma, følger vi Najma i hendes ensomhed i Danmark langt væk fra sine venner. Dog opdager vi hurtigt, at de har mere tilfælles end man umiddelbart tror. Og her mener jeg ikke kun, at deres navne er næsten ens.

Det kunne jeg lide: ‘Vi er kommet for at leve’ er en underholdende og spændende fortælling om det pres, der ligger på nutidens unge om at fremstå perfekt på sociale medier og at være venner med de rigtige. Jeg kunne godt lide, at Alma ikke var perfekt og uskyldig; hun begår mange fejl, og til tider er hun decideret usympatisk. Det er et klart plus i min bog; jeg er træt af perfekte hovedpersoner og finder det forfriskende med mere menneskelige karakterer.

Det var jeg knap så vild med: Slutningen var ikke lige min kop te. Og så blev jeg lidt snydt af coveret: jeg troede, at den ville handle mere om det at være ung flygtning i Danmark, men Najma virkede mere og mere som en biperson i forhold til Alma. Det var også fint nok – det var bare ikke det indtryk jeg fik ud fra titlen og coveret.

Men alt i alt en god og underholdende roman som jeg vil anbefale til alle SKAM-fans.

Yndlings citat:

Hun var sikkert ikke selv opmærksom på ensomheden. Jeg tror, at hun var alt for optaget af at holde øje med de andre spilleres træk til at mærke efter.

 

The Cruel Prince af Holly Black

En dragende og underholdende YA-fantasy.

Sådan har jeg fået bogen: jeg købte den i sommers da jeg var på solo-ferie i London.

Plot: Jude er menneske, men bor blandt feer. Ondskabsfulde, nedladende og magtsyge feer, der nyder at pine hende og hendes søster. Især prinsen, Cardan, plager hende. Men Jude er ambitiøs, intelligent og stærk. Hun kan spille deres magtspil. Jeg læste en anmeldelse, hvor bogen blev kaldt for en mellemting mellem Jane Austen og Game of Thrones. Det er ikke helt forkert observeret.

Det kunne jeg lide: Bogen var underholdende og et herligt mix af plot-twists, hemmeligheder og boy-crushes. Og så er jeg altid glad for en kick-ass heltinde.

Det var jeg knap så vild med: Efter en virkelig god start, gik jeg lidt død i den da jeg var en tredjedel igennem, og genfandt først interessen mod slutningen.

Et must read for fantasy-læsere!

Yndlings citat:

That’s what comes of hungering for something: You forget to check if it’s rotten before you gobble it down.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.