Anbefaling: Chaos Walking-trilogien

Titel: Knivens stemme, Fjendens ansigt & Krigens monstre
Forfatter: Patrick Ness (forfatter til More than this)
Sådan blev bøgerne mine: Anmeldereksemplarer fra CarlsenPuls

I håber på at finde den næste Hunger Games / Harry Potter kaster jeg mig med jævne mellemrum over hypede fantasy/dystopi-serier. Men ofte når jeg ikke længere end til 1’eren (som fx Red Queen, Daughter of smoke and bone, Divergent osv.)

Det er meget sjældent, at jeg “går hele vejen”. Chaos Walking-serien af Patrick Ness var dog en af de få, der fik min hengivne dedikation: jeg var som besat imens jeg læste.

Kort fortalt handler serien om et samfund, hvor der kun er mænd (alle kvinder er åbenbart døde under en epidemi) og hvor alle kan hører hinandens tanker. Vores helt, Todd, opdager, at der er noget lusket ved den by han bor i. Og så kan jeg ikke røbe mere. Men jeg kan fortælle, at det er den mest spændene serie jeg har læst siden Hunger Games.

Universet I Chaos Walking er godt beskrevet: der bliver ikke brugt lange sider på at tegne og fortælle, men i stedet hintet lidt hist og her. Det fungerer rigtig godt, og jeg kunne se handlingen og verdenen for mig som en spillefilm imens jeg læste.

Apropos spillefilm: serien bliver filmatiseret med Mads Mikkelsen som skurk! Jeg har hørt, at det skulle være Mads Mikkelsens ondeste rolle til dato. Efter at have læst 1’eren tænkte jeg, at det vist ikke kunne passe (tænk bare på, hvor ond han var i Hannibal). Men efter at have læst 2’eren må jeg give mig: ja, det bliver nok hans ondeste rolle.

Nå, men tilbage til bøgerne.

Ud over at være super spændende, har serien virkelig gode karakterer. En af dem er selvfølgelig vores skurk, der er frygtelig ond og dybt fascinerende og kompleks på en og samme tid. Jeg elsker komplekse skurke. Og jeg var vild med, at ingen af karaktererne er todimensionelle: vi (og hovedpersonerne) blev hele tiden udfordret på, hvad der er godt og ondt, og vi får ikke lov til at putte nogle i små firkantede kasser.

Bøgerne er samtidig meget relevante. De handler bl.a. om krig og hvad det gør ved mennesker og vores verden.

Ingen kan flygte fra en krig. Ingen. Ikke engang de overlevende. Man accepterer ting, der under andre omstændigheder ville frastøde en, fordi livet midlertidigt mister sin mening.

Oversigt over de tre bøger:

#1: Knivens stemme – 6/6 stjerner
God opbygning af verden, intro til tematikker og karakterer. Mega spændende.

#2: Fjendens ansigt – 6/6 stjerner
Voldsomt spændende samtidig med at vi kommer i dybden på både verdenen og karaktererne.

#3: Krigens monstre – 5/6 stjerner
Ikke nær så gribende, men til gengæld kommer vi dybt dybt dybt ned i karaktererne her – og hører dele af historien fra en anden og ganske interessant synsvinkel.

Kort sagt: virkelig gribende serie som jeg anbefaler til alle, der kan lide dystopiske historier, fantasy og / eller sci fi. Jeg misunder jer, der ikke har læst den endnu.

Det er forresten lige blevet annonceret, at Patrick Ness kommer på Bogforum i år – jeg glæder mig SÅ meget til at høre ham!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.