Anmeldelse: Antityskland

Titel: Antityskland
Forfatter: Nikolaj Tange Lange
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Forlaget Gladiator

Aaron og Caspar ejer en boghandel i Berlin, hvor de arrangerer events og foredrag. Da de annoncerer et arrangement med en højreekstremist, bliver de beskyldt for at være nazister og udstødes i deres nabolag.

Antityskland er en interessant roman, der beskriver et fascinerende miljø sjældent set i litteratur. Den tager nogle fede emner og problemstillinger op som fx ytringsfrihed og offentlig udskamning, og den har nogle gode karakterskildringer – på trods af, at jeg ikke brød mig om nogle af karaktererne (på nær en).

Desværre fungerede fortællingen ikke så godt som roman. For mig virkede den overforklarende og manglede en god gang show don’t tell-redigering. Der var lange passager, der virkede mere som et essay i samfundsfag end en egentlig roman. Så selvom bogen egentlig er meget interessant, var jeg mest af alt irriteret undervejs. Og jeg kedede mig også en del.

Jeg har det med nazister i et demokrati som jeg har det med lort oven på cornflakes. Selvom den kun udgør 22,6 procent vil de fleste nok være enige i at det hele alligevel er lort.

Jeg vil lige påpege, at selvom jeg ikke brød mig om Antityskland, så er den blevet rost af andre bogbloggere. Se fx hvordan Book me up, Scotty og Lasse har rost bogen. En af dem nævner også, at man nok skal være en bestemt type for at nyde bogen. Jeg er så bare ikke den type.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.