Anmeldelse: Asfalt og blomster

Titel: Asfalt og blomster
Forfatter: Benn Q. Holm
Antal sider: 395
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

I 1972 bliver den enlige mor, Alice, fundet myrdet i en baggård i København. Morderen bliver aldrig fundet. Vi følger Alices opvækst, hendes liv som enlig mor og hendes søn Jack, der vokser op hos sine bedsteforældre og bliver sanger i et rock-band. Og så følger vi de liv Alices død og Jacks sorg berører.

Selvom historiens omdrejningspunkt er et mord, er romanen ikke en krimi. Den handler ikke om opklaringen af mordet, men om mordets effekt på omgivelserne.

Mennesket. Så vanvittigt kompliceret. Så hjerteskærende banalt. I sidste ende vil vi bare elskes. Eller ses. Anerkendes

Asfalt og blomster er en rørende page-turner som jeg varmt kan anbefale – både til dig, der kun læser krimier, og dig, der aldrig læser krimier. Dens styrke er de realistiske portrætter og det levende portræt af København fra 60erne og frem til i dag.

Det skal også nævnes, at romanen er yderst velskrevet. Jeg er imponeret over, hvordan Benn Q. Holm med nogle små nuancer i sproget skelnede mellem de forskellige årtier. Han listede diskret nogle formuleringer ind som hører til en bestemt tid, uden at det virkede unaturligt. Det er miget fint udført.

Efter at have vendt den sidste side, var jeg lidt skuffet over slutningen, men jo mere jeg tænker over den, jo mere synes jeg, at slutningen netop var helt perfekt. Og mere kan jeg ikke sige uden at spoile. Hvis du gerne vil spoiles / allerede har læst bogen, så klik nedenfor:

Jeg vil vide hvad den slutter med - click at own risk!!!
Den sidste del af bogen handler om opklaringen af mordet – og dog bliver det ikke opklaret! Det skuffede mig umiddelbart – jeg var ret nysgerrig og følte mig lidt snydt. Men nu synes jeg faktisk, at det er meget fint, at vi ikke får at vide hvem morderen er; det er jo alligevel ikke det bogen handler om – den handler om mordets effekt, ikke opklaringen. Så godt gået Benn Q. Holm!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.