Anmeldelse: Når naturen kalder

Titel: Når naturen kalder
Forfatter: Jack London
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Alhambra

Gadekrydset Buck bliver stjålet fra sine ejere for at arbejde som slædehund i Alaska. Hans magelige liv bliver erstattet med vildskab da han kommer tættere og tættere på naturen.

Når naturen kalder er en fin og hjerteskærende historie om vildskab og naturens barskhed. Den har nogle rørende scener og især slutningen fik min hals til at snøre sig sammen.

Selvom bogen er velskrevet og fin som koncept, blev jeg aldrig rigtig grebet af den. Jeg tror, at årsagen er den, at hovedpersonen er en hund. Dvs. en rigtig hund med en hunds følelsesregister. Buck bliver aldrig menneskeliggjort og det er egentlig ret fint – måske endda genialt. Det var bare ikke noget for mig. Og derfor kan jeg kun give den 3 stjerner (3.5 hvis vi tæller halve).

Men hvis den har vækket din nysgerrighed, synes jeg, at du skulle give den en chance – dette er blot min personlige smag og præference, der er ikke en finger at sætte på kvaliteten! Og selvom den er skrevet i 1890 er sproget nemt – og så er det en kort lille sag på 135 sider.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.