Anmeldelse: Burn

Titel: Burn
Forfatter: Patrick Ness
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

Vi befinder os i USA i 1950’erne – men i et alternativt univers, hvor der findes drager. Sarah og hendes far hyrer en drage til at hjælpe til på deres farm. Drager har ikke sjæle og er ikke ligefrem bedste venner med mennesker. Så hvorfor prøver denne drage at beskytte Sarah? Hvad er det den ved? Og hvorfor er der en snigmorder og to FBI-agenter på vej gennem Canada?

OMG jeg er helt vild med den her bog! Den starter så fint og roligt med en god solid verdensopbygning: bogens verden ligner vores fra 50’erne, men med små forskelle – som fx drager. Herefter bliver der kastet en god håndfuld plot-twists og OMG-moments efter os.

Der var så mange ting jeg elskede ved den her bog, at jeg er nødt til at lave en liste:

  • Karakterer: vi har fx en badass og sarkastisk drage, en hjernevasket homoseksuel snigmorder og en leder af en sekt som jeg ikke kan sige mere om uden at spoile.
  • Diversitet: vi har karakterer af forskellig race, der dealer med forskellige former for racisme.
  • Diversitet igen: venskaber og kærlighedsforhold på tværs af køn og race.
  • Den er SÅ mindblowing og spændende!

Men jeg vil helst ikke anmelde en bog uden også at give lidt negativ kritik (bare så I ikke tror, at jeg blindt skamroser), så her kommer det eneste negative jeg kunne blive enig med mig selv om: nogle af sætningerne var lidt for lange efter min smag. That’s it.

Min mor plejede at sige, at dragerne ikke kun fandtes ude i verden. At der var nogle mennesker, som havde en drage lige under huden, hvis man skar dem op. En vred en, der prøvede at slippe ud.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.