Bogklubben anmelder: En lykkelig slutning

En bizar, gribende og grænseoverskridende slægtsroman om bedemænd.

Titel: En lykkelig slutning
Forfatter: Maren Uthaug
Sponsoreret: Anmeldereksemplar samt give-away i bogklubben er sponsoreret af Lindhardt og Ringhof

En lykkelig slutning er en slægtsroman, hvor vi følger Nicolas og ser tilbage på hans forfædre: syv generationer af bedemænd, der er med til at præge hans skæbne. Det er en bizar fortælling om død, kærlighed, vanvid og nekrofili, men også et stykke danmarkshistorie, der tager os op gennem tiden i København og berører emner som sundhed, kristendom, videnskab og overtro.

En lykkelig slutning var månedens bog i min online bogklub i december. Desværre var vi ikke så mange (5 stk.), der fik læst bogen denne gang. Ikke pga. manglende lyst og interesse, der var bare ikke alle, der kunne nå at få et eksemplar, da der er lang kø til den på bibliotekerne.

Vi kunne heldigvis alle godt lide bogen – nogle var mere oppe og ringe end andre. Selv var jeg dybt fascineret – jeg har aldrig læst noget lignende! For mig var fortællingen tankevækkende, sjov, foruroligende og trist. Og klam. Virkelig klam.

Her er nogle udtalelser (både positive og negative) fra bogklubben:

Bonus-info: Jeg hørte Maren Uthaug fortælle om skriveprocessen bag En lykkelig slutning til Bogforum, hvor hun bl.a. fortalte om det at blive inspireret til at skrive om nekrofili; hun havde set et dokumentarprogram om pædofile, der kæmpede med deres lyster og virkelig ikke ønskede at gøre nogen fortræd. Uthaug kom til at tænke på, hvor heldig hun var at være født med en accepteret seksualitet og blev inspireret til at skrive om tabubelagt seksualitet.

Om bogklubben
Bookworm’s Bookclub er en online bogklub, som alle kan deltage i. Vi er i skrivende stund 129 medlemmer, og vi snakker om bøger primært i vores
facebook-gruppe og på Instagram med #bookwormsbookclubdk. Du kan læse mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.