Bookworm’s Bookclub: vi læser ‘Middlemarch’ i oktober

Lad os starte Bookworm’s Bookclub lidt ambitiøst: George Eliots murstens-klassiker ‘Middlemarch’ bliver vores fælleslæsning i oktober. Og du kan vinde et eksemplar – kig nederst her i indlægget.

Det er efterhånden lidt af en tradition for mig at læse gamle klassikere om efteråret; når temperaturene falder og bladene bliver gyldne, føler jeg ofte trang til at skrue ned for hastigheden og læse litteratur, der giver sig god tid. Noget af det bedste jeg ved er at krølle mig sammen under et tæppe med en kop te og en gammel klassiker. Nogle gange er lydbøger det helt rigtige – især hvis (og det her lyder måske lidt tosset) det er en ældre dame, der læser højt. Og gerne den slags lydbøger, hvor man kan høre oplæseren vende siderne. Det er så stemningsfyldt og efterårshyggeligt.

Nå men tilbage til ‘Middlemarch’: Den har været på min liste længe, men har ikke rigtig kunne overskue den pga. dens 900 + sider. Men da jeg så, at der var stemning for at læse klassikere i bogklubben, virkede det som et godt sted at starte.

Om Middlemarch (fra plusbog.dk):
Middlemarch er hovedværket i George Eliots forfatterskab. Den psykologiske indsigt i romanens karakterer og deres motiver gør romanen lige så medrivende i dag, som dengang den blev skrevet. Middlemarch er en typisk engelsk provinsby. Den danner den trygge, men snævre ramme om begivenhederne i romanen, der foregår i årene 1829-32, umiddelbart før de store reformlove, der ændrer valgsystemet og indvarsler en moderne tidsalder i England. I centrum for det store persongalleri står nogle unge mennesker og deres familie. Den begavede Dorothea Brooke gifter sig med den noget ældre præst og amatørvidenskabsmand Edward Casaubon, fordi hun ønsker at hjælpe ham med hans forskning. Den ambitiøse læge Tertius Lydgate drømmer om at revolutionere lægegerningen. Han forelsker sig i den underskønne Rosamond Vincy, mens Rosamonds døgenigt af en bror, Fred, sværmer for sin barndomskæreste, den jordbundne og snusfornuftige Mary Garth. Omkring dem myldrer det med andre personer med hver deres dagsorden. Gode og onde, selviske og idealistiske afsløres med samme skarpsind og beskrives med humor og forståelse.

Skal du læse med?
‘Middlemarch’ er tilgængelig på Mofibo og eReolen. Tanken er, at os der har lyst, går i gang med ‘Middlemarch’ i løbet af oktober (eller hvornår vi nu har lyst – jeg er fx allerede gået i gang) og fortsætter så længe det nu tager at læse den.

Vil du vinde et eksemplar af ‘Middlemarch’?
Nu er jeg i den situation, at jeg har to udgaver af ‘Middlemarch’ (begge på engelsk) og jeg forærer den ene udgave væk til et af medlemmerne i Bookworm’s Bookclub. Derudover har de søde mennesker på plusbog.dk været så søde og sige, at de gerne vil sponsorere et eksemplar på dansk til en af jer!

For at deltage i konkurrencen, skal du blot smide en kommentar nedenfor og sige, om du er interesseret i at læse bogen på dansk eller engelsk (og ja, du skal vælge en ;-))

Frist: onsdag den 12. september er sidste chance for at deltage. Vinderen får direkte besked torsdag den 13. september.

Held og lykke!

OBS: konkurrencen er kun for bogklubbens medlemmer, så du skal enten være medlem af Facebook gruppen og /eller have udtrykt interesse for at deltage i fælleslæsning.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

10 thoughts on “Bookworm’s Bookclub: vi læser ‘Middlemarch’ i oktober

  1. Juhuu… har gerne ville læse den i årevis ? Hvis jeg er den heldige vinder skal det være den danske udgave. Er jeg ikke den heldige vinder, skal jeg nok læse med alligevel ?

  2. Har ville læse den i så lang tid efterhånden, så selvfølgelig skal jeg læse med! Hvis jeg er den heldige vinder, så skal det være den danske udgave. 🙂

  3. Det kunne være hyggeligt at læse med; da det er en bog jeg længe gerne har ville læse. Ville nok foretrække at læse den på dansk, så vil det ihvertfald gå lettest for mig 🙂

Comments are closed.