De ulæste bøger

bogreol

Kender du det med at have bøger stående som du af en eller anden grund aldrig kommer i gang med? Jeg har tre hylder i min bogreol dedikeret til nye, ulæste bøger; nemlig min to-read-hylde. Splinter nye bøger bliver placeret på øverst hylde til venstre. Nogle ryger ned igen med det samme for at blive læst. Andre rykker stille og roligt videre mod højre, og når nogle gange ned på anden hylde før de bliver læst. Og så er der dem, der er blevet skubbet helt ned på tredje hylde. Af en eller anden årsag forbliver de ulæste. Selvom det er bøger jeg har købt eller ønsket mig.

Her er et udpluk af de ulæste bøger på den frygtindgydende tredje hylde:

Middlemarch: En klassiker jeg har hørt så fantastiske ting om. Men som jeg også har hørt skulle være lang tid om at komme i gang. Og så er den bare så lang, så jeg ved ikke, om jeg nogensinde får lyst og overskud til denne mursten …

Cash: Johnny Cash’s selvbiografi. Jeg elskede filmen ‘Walk the Line’, kan godt lide Cash’s musik, og blev opmærksom på bogen fordi hovedpersonen i ‘High Fidelity’ nævner den som hans yndlings bog. Men af en eller anden grund har jeg ikke rigtig lyst til at gå i gang med den. Kan bogen bidrage med noget jeg ikke fik i filmen? Har jeg i virkeligheden nok i Cash’s musik?

OUT: da jeg var i Japan, fik jeg lyst til at læse mere japansk litteratur og lod mig inspirere af en Goodreads-liste over de bedste japanske værker. Opdagede først da jeg modtog ‘OUT’, at det var en krimi … gider ikke rigtig krimier …

Cutting for Stone: Nogle gange har jeg lidt fordomme over for de der bestsellere som alle er vilde med. Jeg købte ‘CFS’ for flere år siden, fordi mange af mine Goodreads-venner gav den 5 stjerner. Så hørte jeg, at den var fyldt med makabre detaljer om operationer, sygdom osv. Og jeg kan nu se, at den deler mine Goodreads-venner i to lejre: dem, der giver den 5 stjerner, og dem, der kun giver den 2. Og jeg er sikker på, at jeg kommer til at tilhøre den sidste gruppe …

Whinesburg, Ohio: Hvordan er den havnet her? Jeg vil SÅ gerne læse den, men af en eller anden grund bliver den altid fravalgt. Måske fordi jeg tænker, at den fortjener et vist overskud fra min side for at komme til sin ret …

Solar: Endnu et mysterium. Jeg knuselsker Ian McEwan, men ‘Solar’ bliver hele tiden tilsidesat – nogle gange til fordel for andre Ian McEwan bøger …

The Portable Dorothy Parker: Det er jo helt galt, at jeg ikke har fået læst denne klassiker. Måske fordi det ikke er en sammenhængende roman, men små historier og essays. Jeg er bare mest til romaner. Men Prince har for helvede skrevet en sang om hende, så hvad venter jeg på?

Dette er som sagt kun et lille udpluk af de bøger der står på den fordømte tredje hylde. Jeg er sikker på, at der gemmer sig nogle skjulte skatte, hvor jeg vil tænke ‘hvorfor har jeg dog ikke læst den før?’.

Hvad med dig, har du bøger stående som du gerne vil læse, men aldrig når til? Og har du læst nogle af de bøger jeg nævner her?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

10 thoughts on “De ulæste bøger

 1. Kender det godt. Jeg har ryddet godt ud i mine ulæste bøger i løbet af de sidste par år og fik blandt andet læst bøger, der havde stået… ahem… ti år på hylden…! Så nu har jeg ikke særlig mange stående, og dem, jeg har, er heldigvis ret nye.

  Jeg har læst Middlemarch og Out (sidstnævnte stod også lang tid hos mig :)). Jeg husker desværre ikke den første så godt, men Out var udmærket – dog stærkest i starten.

 2. Jeg ELSKER de skjulte skatte! De er de bedste. ❤️ Elsker måden de griber mig på, hvor jeg bare må ha’ MERE! – og hvor det er den største sorg at afslutte bogen, der blev alt for hurtigt færdig. Hvor paradoksalt i virkeligheden…

 3. Om jeg kender det?!?! I følge min own-but-not-read hylde på Goodreads har jeg 188 ulæste bøger stående i min reol….Det skal lige siges, at rigtig mange af dem er læseeksemplarer fra mine 12 år i boghandlen 🙂

 4. YES jeg har bøget som stadig venter på min tid og fordybelse.
  Din Johnny Cash gad jeg godt læse:-)
  Aften hilsner.

 5. Jeg er også bekymret for, at mine kommer til at stå der rigtig længe! Det er som om jo længere de står der, jo mindre sandsynlighed er der for at jeg nogensinde kommer til at læse dem!

 6. Det ville jeg egentlig også … en dag (og sådan bliver jeg ved med at sige :-D)

 7. Hei. Jeg kom over din blog ved å se på reviews av Calendar Girl på Goodreads. Og jeg er hjertens enig med deg. Når det gjelder dine uleste bøker, må jeg få lov til å si at jeg nylig leste Middlemarch – som har stått lenge i min bokhylle. Den var fantastisk fra første side og sidene og tiden bare fløy. Så ikke la deg skremme av at den er lang – min utgave er i to bind.

 8. Jeg vil også virkelig gerne læse den! Tror måske, at jeg vil læse den til efteråret (jeg elsker lange klassikere om på den årstid).

Comments are closed.