Mini Bookworm anmelder: Hanne Hundiges jul

Titel: Hanne Hundiges jul
Forfatter: Tomas Lagermand Lundme & illustreret af Thomas Hjorthaab
Sådan blev bogen min: anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen

I 24 afsnit følger vi Hanne Hundige, der går i børnehaveklasse og elsker jul. Hun glæder sig og spørger hver eneste dag sine forældre om, hvornår det er jul imens hun spejder efter sne.

Hanne Hundiges jul er fyldt med genkendelige hverdagssysler og hyggelige juleforberedelser uden det store plot. Desværre fungerer det ikke helt. Hverdagsscenerne er langtrukne, skrivestilen middelmådig, og med det manglende plot bliver bogen desværre kedelig.

Det er ærgerligt, for der er masser af potentiale og idéer, der kunne have været sjove. Fx er der en kioskmand, der virkelig gerne vil efterkomme de danske traditioner, men han kommer til at fucke up og bytter om på jul og påske, så hans kiosk er pyntet op med gule kyllinger og påskeæg i hele december. Se, det er jo virkelig humoristisk, men desværre falder det til jorden pga. sproget.

Edith var heller ikke helt solgt på bogen: hun elskede traditionen med at læse et kapitel om dagen, men hun var urolig og ukoncentreret under læsningen og hørte ikke altid efter (og hun bliver ellers nemt opslugt).

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.